BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,75
ALTIN 2.492,11

Bir Lider Nasıl Yalnız Bırakılır!?

Cumhurbaşkanı bu tipleri gördükçe “yalnız olduğumu biliyorum” diyor!

Öyle zor günlerden ve sıkıntılı günlerden geçiyoruz ki Cumhurbaşkanımız bile bunu teyit edercesine “yalnız olduğumu biliyorum” diyor.

15 yıl boyunca oluşturulmaya çalışılan zeminde yalnız bırakanlar, kendilerine dönüp bakmalılar artık!

Sahte insanlarla bezenmiş köşeler, hamasi duygularla vizyonda olmaya çalışanlar…

Kültürel, inanç, hedef, eğitim ve istihdam noktasında kısıtlı imkânların var olduğu bahanesi ile kendini yetiştiremeyen bir nesil, gelecek için Cumhurbaşkanını kaygılandıran bir mesele.

Cumhurbaşkanı bunu görüyor ve “yalnız olduğumu biliyorum” diyor.

Medya ve sosyal medyanın oluşturduğu mizansen üzerinden magazin bilgiler ile aktüelin içine hapsolmuş bir biçimde gerçeklerden uzak duranlar sadece bir lideri değil aslında vatanı yalnız bırakıyorlar.

Mizansen üzerinden dini çatışmalar, hamaset duyguları içerisindeki dava anlayışı, milliyetçilik damarı arasına sıkıştırılan gençliğin kaybolması…

Hâlbuki bizim kaygımız İslamîdir.

Ne dünyanın sözde davası, ne ucuz muhafazakârlık, ne milliyetçi taşkınlıklar, ne de olmazsa olmaz reiscilik içinde boğulmamalıyız!

Her şeyin Allahtan olduğunu bilen bir milletin varlığı Cumhurbaşkanını da sevindirecek ve yalnız olmadığını görecektir.

Cumhurbaşkanı bir konuşmasında; “Kim 'Ben olmazsam bu dava olmaz.' diyorsa büyük bir kibir içindedir. Kim 'Şu olmazsa dava olmaz.' diyorsa o da büyük bir yanılgının içindedir.” diye söylemişti!

Yanında olmanın karşılığı zihnimizde sadece “senin için her şeyi yaparız, sen olmazsan bu vatan olmaz” hamaseti ile Tayyip Erdoğan’ın fiziki olarak ya da statü olarak yanında olmak şeklinde anlaşılıyorsa bunun en güzel cevabını Cumhurbaşkanımız veriyor zaten.

Hz. Ömer büyük komutan Halit Bin Velid’i görevden almasının sebebini şu şekilde açıklıyor; “İnsanlar onu o kadar büyüttüler ki, Allah’ı bırakıp ona tevekkül edeceklerinden korktum. Ben onlara, bütün başarıların ve zaferlerin Allah’tan geldiğini bilmelerini istediğim için, böyle hareket ettim.”

Cumhurbaşkanını yalnız bırakanlar personaları ile sözlü ya da fiziki olarak reisin yanındaymış gibi görünenlerdir.

Vatan, din, kardeşlik ve her şeyden önce Allah sevgisi iliklerine kadar işlemiş milletin önünde durabilecek, hiçbir dünya gücü yoktur.

Her birimiz kendi alanımızdaki sevdamızın, davamızın hakkını gerçek manada yerine getirsek vatanımızı yalnızlığa terk etmiş olmayız.

Ama sözde dava bilinci ile hareket edip köşe kapma sevdasında olan sahte arkadaşlıklar, sahte dostluklar, sahte sevgiler, sahte insanlarla yürünmeye çalışılan yol; kutlu bir yola benzemiyor ne yazık ki!

Maskelerle birilerinin yanında sadece menfaat için yer almaya o kadar alışılmış ki, dost bildiklerine karşı persona ile davranmayı ahlakî bir problem olarak görmeyen bir millet haline dönüşüyoruz.

Kendi personalarını çıkarmadan aynaya baksalar kendilerinden korkacak “dava adamları” var maalesef.

Cumhurbaşkanı bu tipleri gördükçe “yalnız olduğumu biliyorum” diyor.

Hiç başka yerlerde aramayın bu sözün işaret ettiğini.

Persona ile STK’larda, siyasi alanlarda kol gezenler ve reisin ardından gidiyoruz diyenler hem vatanı hem reis belledikleri Cumhurbaşkanı’nı yalnız bırakıyorlar.

Aslımıza dönelim!

Mücadelemizi, kendi menfaatimiz ve kariyerimizden yukarıya koyalım.

Çay bahçelerinde magazinsel lakırdılarla siyasete yön veriyormuş edasıyla konuşmak yerine bir iki cümle okuyalım, bir gençle hasbihal edelim ya da bir yetimi sevindirelim vs...

Yani naçizane demem o ki biz ciddi, samimi ve yürekli olalım gerisini Allah’a bırakalım inşallah.