BIST 9.683
DOLAR 32,52
EURO 34,84
ALTIN 2.427,98
HABER /  DÜNYA

Bir karikatür krizi daha!

Mısır'da bir lise öğrencisinin Facebook'ta yayınladığı karikatür ülkeyi gerginliğe sürükledi

Abone ol

Mısır'da bir öğrencinin yayımladığı karikatür, Müslümanlar ile Hristiyanlar arasında çatışmaya neden oldu.

Asyut'a bağlı El Adr köyünde yaşayan Cemal Mesut isimli öğrencinin kendi Facebook sayfasında Hz. Muhammed'e hakaret içeren resim ve karikatürler yayımlaması bölgede yaşayan Müslümanların tepkisine yol açtı.

MÜSLÜMANLARLA HRİSTİYANLAR ÇATIŞTI

Cemal Mesut'un öğrenim gördüğü lise Müslüman halk tarafından ablukaya alınırken, güvenlik güçlerinin Mesut'u ifadesine başvurulmak üzere gözaltına aldığı bildirildi. Mısır medyasında yer alan haberlere göre, Cemal Mesut'un yaşadığı El Adr köyünde Müslümanlar ile Hristiyanlar arasında ateşli silahların da kullanıldığı çatışmalar yaşandı.

MÜSLÜMANLAR 5 EVİ KUNDAKLADI

El Adr köyünde Hristiyanlara ait en az 5 ev Müslümanlar tarafından kundaklanırken, olaylar sırasında çok sayıda kişinin yaralandığı kaydedildi. Selefi Nur Partisi'nin ve Müslüman Kardeşler'in araya girmesi ile yatıştırılan çatışmalar bugün öğleden sonra tekrar başladı. Hristiyan köylerine ve Cemal Mesut'un evine tekrar saldırmak isteyen öfkeli kalabalığın güvenlik güçleri tarafından engellendiği ve bu nedenle bölge halkı ile polis arasında şiddetli çatışmalar yaşandığı öğrenildi. Bölgede gerginliğin ve çatışmaların devam etmesi üzerine Mısır İçişleri Bakanlığı, El Ard köyüne çok sayıda takviye polis kuvveti, ambulans ve itfaiye aracı sevk etti.