BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,79
ALTIN 2.507,80
HABER /  POLİTİKA

Bir hesap uzmanı bu kadar hesap hatası yapar mı?

CHP’den istifa ederek Anadolu Partisi’ni kuran Emine Ülker Tarhan, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun MİT iddiasına tepki gösterdi

Abone ol

Anadolu Partisi Kurucu Genel Başkanı Emine Ülker Tarhan, Kılıçdaroğlu'nu "CHP'nin bölünmesi söz konusu ise bunun sorumlusu kim herkes biliyor. Bir hesap uzmanı bu kadar hesap hatası yapar mı?" sözleriyle eleştirdi.

Anadolu Partisi Kurucu Genel Başkanı Emine Ülker Tarhan, Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) istifası, neden yeni parti kurduğu ve CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun “MİT CHP'ye operasyon yapıyor” iddiası hakkında konuştu.

HESAP HATALARI

Tarhan, Kılıçdaroğlu'nun partiyi 'AKP'nin istediği doğrultuda dizayn ettiğini' ileri sürdü ve eski hesap uzmanı olmasını hatırlatarak eleştirdi:

"Partinin bölünmesi söz konusu ise bunun sorumlusu kim herkes biliyor; hangi kararlar, hangi dışlayıcı tutumlar, hangi disiplin tehditleri, hangi çifte standartlar, hangi hesap hataları... Bir hesap uzmanı bu kadar hesap hatası yapar mı? Yaptı işte. CHP'nin içinde her şey, ama her şey AKP'nin isteği doğrultusunda dizayn edilecek, buna itiraz ettiğiniz zaman da 'partiyi bölme' diye suçlanacaksınız. Bu kabul edilemez."

Tarhan, "CHP'den başka istifalar olabilir mi?" sorusuna, "Onu CHP yöneticilerine sorun, ben bilemem" yanıtını verdi.

CHP'yi böldüğü yönündeki eleştirilere cevap veren Tarhan, "Halk nezdinde CHP'yi bölecek kadar etkiliysem, CHP bunu yeni mi fark etti? Hiçbir etkim yoksa neden bu sorular bana yöneltiliyor? CHP iktidara yürüyordu da partiden ayrılmam sonucu yolu mu tıkandı? CHP'nin yönetiminden bir kişi gösteremezsiniz ki 2015 seçimlerinde CHP'nin iktidar olacağına inansın" dedi.

YENİ BİR ERDOĞAN'A İHTİYAÇ YOK

Tarhan, Kılıçdaroğlu'nun “AKP'nin derin devleti” dediği bir grubun MİT ile birlikte partisini karıştırmak için çalıştığını iddia ederek, ulusalcı milletvekillerine 'Tuzağa düşmeyin' demesi hakkında da konuştu:

“Geçen yıl MİT'in beni de izlediği ve hedef aldığına ilişkin belgeler bizzat kendisi tarafından basına duyurulmuştu. MİT'in iktidarın silahı gibi kullanılıp, diğer partileri izlemesi elbette kabul edilemez. Ancak açıklamanın ikinci kısmını sorunlu buluyorum. Özellikle de bazı milletvekilleri üzerinden bir ayrıştırmaya girerek, bir konsolidasyon sağlama çabası bana çok tanıdık geliyor. Örneklerini sıkça gördüğümüz tipik AKP algı yönetimi… Bir taşla iki kuş vurma çabası; bulanık, kirli siyaset anlayışı; oysa yeni bir Erdoğan'a ihtiyaç yok ki... Rıza Türmen 'Bizi karıştırmak için MİT'e ne hacet?' mealinde de bir cevap verdi zaten. Bir Cumhuriyet karşıtına Cumhurbaşkanlığını hediye edenler yine yanlış yapıyorlar.”

MECLİS ARİTMETİĞİ DEĞİŞİR

Muhalefetin yine kaybedeceği belli olan bir seçim ortamına girdiğini söyleyen Tarhan, "Oysa yeni bir partinin Meclis'e girmesi halinde AKP iktidardan düşebilir. Meclis aritmetiği tamamen değişir" dedi. Tarhan kurucu genel başkanlığını yaptığı partisinin 30 Kasım'da kongreye gideceğini ve yüzde 10'luk seçim barajını kendilerine sorun olarak görmediklerini söyledi.