BIST 8.981
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.294,65

Bir garip siyaset bestesi...

Yoğun bir seçim dönemi atlattık.. Sonuç halkımıza hayırlar getirsin. Aradan yıllar geçmesine rağmen, hala bu millet davasının, seçim kavgasının ortasında bir eksiklik var..

Yoğun bir seçim dönemi atlattık.. Sonuç halkımıza hayırlar getirsin. Aradan yıllar geçmesine rağmen, hala bu millet davasının, seçim kavgasının ortasında bir eksiklik var..

Sokaklarda insanlarla el sıkışmaktan fazlasını yapan; kucaklaşan, içinden gelerek hal hatır soran, gençleri toplayıp mangal yakmaya götüren, atıyla cirit oynayan, güzel adam Muhsin Başkan'ı arıyor gözlerim..

Hiç şüphesiz Türkiye tarihinin en hoş en nazik siyasetçilerinden biri, zindanlardan şehadete uzanan bir yiğidin dava aşkı olarak hafızalarımızın tozlu raflarında sayfalar dolusu bir kahramanlık destanı oldu.. Kendisi kaybetse de milletin zaferini kutlayabilen bir yüce karakter, asla şov ve popülarite peşinde olmayan koca yürekli Muhsin Başkan eksik sahalarda..

Onun vefatından sonra siyaset üslubunun kalitesi iyice düştü. Liderler birbirini zemmetmeyi aşıp, birbirlerinin seçmen kitlesini aşağılayacak kadar hırs yapar oldular.

Şahsen benim hafızamda, bu süreçten hatıra kalanlar listesinin en başında, tüm amatörlüğüyle Meral Hanımefendi'nin Ak Parti fanatikleri hakkında, eliyle koluyla bir takım iğrenerek irkilmeler şeklinde ifade buyurduğu "ahmak" ve "zekasız" ithamları kaldı. Resmi olmayan seçim sonucuna göre ülkenin yüzde elli üçüne yakın bir yüzdeye tekabül eden bu çoğunluğa yapılan yakıştırmayı bir kenara yazmak lazım. Çünkü kendisi de aynı kişilerden oy talep ederek hizmet vaad ediyordu. Ne garip..

Bu kadar ahmak, bu kadar zekasız dediği, solcuların ise "cahil, makarnacı, ağzı kokan köylü" tabir ettiği, sosyal medyada "aktroll", halk içinde "koyun", konuşunca "çomar", oy verince "çoban" olanlar(!) dün gece sabaha kadar zafer kutladılar. Meral Hanım'ın çeyreğini bile doldurmaya kudreti yetmediği Sivas Meydanı'nı doldurup, davullarla zurnalarla Abdurrahman halayı çektiler..

Sırtımızdan dilinizin kırbacını çekin. Biz Muhsin gibi siyasetçi istiyoruz. Yeni dönemde bence biraz şiir okuyun. Ara sıra bir dere kenarında yarpuz kokuları eşliğinde türkü söyleyin. Bazen belki Gazali okuyun, yıldızlara bakarak tefekkür edin.. Kalbi güzelleştirecek birşeyler bulun işte.. Bir yetime ayakkabı alın, bir ihtiyarın anılarını dinleyin, çınar ağacına yaslanın ve hakikatle tanışın. Biz sizin milletiniziz. İtip kakmadan yönetmek için kendi içinizde güzelleşin..