BIST 9.091
DOLAR 32,37
EURO 34,99
ALTIN 2.325,79
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Bir dönemin efsanesi Winamp geri dönüyor!

Bir zamanların popüler müzik uygulaması Winamp'tan uzun bir süredir haber alamıyorduk. Ancak TechCrunch'te yer alan habere göre Winamp, bir uygulama olarak telefonlara gelmeye hazırlanıyor!

Abone ol

Winamp, ilk olarak 1997'de piyasaya sürülmüştü. O dönem piyasada rakipsiz olan Winamp, gün geçtikçe büyümeye başlayınca AOL tarafından 2002 yılında satın alınmış, uygulama büyüme ivmesini o günlerde sürdürmüştü.

Ücretsiz olarak indirilebilmesi ve müzikler üzerinde fazlasıyla hakim olması uygulamayı rakiplerinden öne çıkarıyordu. Takvimler 2014 yılını gösterdiğinde AOL'nin satışa çıkardığı Winamp, Radionomy isimli bir şirkete satıldı.

MOBİL SÜRÜMÜ GELİYOR: Uzun süredir sesi çıkmayan Winamp'ın çağa uygun şekilde mobil uygulama olarak geri döndüğü ortaya çıktı. Radionomy CEO'su Alexandre Saboundjian, Winamp'ın mirasını taşıdıklarını ve gelecek mobil sürümün alanında en iyisi olacağını kaydetti.

Winamp, sadece telefon ve tabletlerde olmayacak; aynı zamanda masaüstü sistemlerde de çalışacak. Winamp'in bu yeni sürümünün neye benzeyeceği hakkında daha fazla ayrıntı yok.