BIST 8.735
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.235,73
HABER /  GÜNCEL

Bir devir daha sona erdi! Artık yasak

California Valisi Jerry Brown, eyalette plastik poşet kullanımını yasaklayan kanunu onayladı.

Abone ol

California'nın Demokrat Partili Valisi Brown'ın ABD'de ilk defa bir eyaletin genelinde plastik poşet kullanımını yasaklayan kanunu imzalayarak, hayata geçirdiği bildirildi.

Yasak kapsamında, büyük marketlerin gelecek yaz ayından itibaren, küçük dükkanlar ve eczanelerin 2016'dan itibaren müşterilerine sattıkları malları plastik poşet içerisinde vermesi yasaklanacak.

ABD'nin Los Angeles, San Francisco gibi eyaletlerinin bazı kentlerinde var olan yasak sonrasında dayanıklı alışveriş çantaları marketlerde müşterilere 10 cent karşılığında verilecek.

Vali Brown, yasayı imzalamasının ardından yaptığı açıklamada "Sahilleri, parklar ve okyanusu kirleten plastik poşetleri yasaklayan ilk eyaletiz ancak son olmayacağız" ifadelerini kullandı.

Plastik poşet üreticileri ulusal koalisyonu, yasağa tepki göstererek, kanunu iptali için referandum yapılmasını talep edeceklerini söyledi.

Kanun, plastik poşet üreticilerinin istihdam kaybı konusundaki endişelerini gidermek amacıyla plastik poşet üreticilerine dayanıklı alışveriş çantaları üretimine geçmeleri için 2 milyon dolar kredi verilmesini öngörüyor.