BIST 9.090
DOLAR 32,38
EURO 35,04
ALTIN 2.326,66
HABER /  DÜNYA

Bir davadan daha beraat etti

İçişleri Bakanlığınca hakkındaki soruşturmaların selameti açısından Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevden uzaklaştırılan Aytaç Durak...

Abone ol

İçişleri Bakanlığınca hakkındaki soruşturmaların selameti açısından Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevden uzaklaştırılan Aytaç Durak, göl karşısındaki çay bahçelerinin kiraya verilmesinde kamu zararı olduğu iddiasıyla açılan davadan da beraat etti.
Adana 2. Sulh Ceza Mahkemesi’nde görüşülen ve göl karşısında belediye tarafından yaptırılan çay bahçelerinin kiraya verilmesinde kamu zararı olduğu iddiası ile ilgili açılan davanın karar duruşması bugün yapıldı.
Dava dosyasındaki 5 mülkiye başmüfettişi, 1 Sayıştay denetçisinin inceleme raporlarında ve mahkemece yaptırılan 3 Sayıştay denetçisi bilirkişi raporlarının hepsinde uzmanlar “kamu zararı yoktur” demişti.
Bu görüşler üzerine mahkeme, “suçun unsuru oluşmadığından ve kamu zararı olmadığından” Aytaç Durak’ın beraatına karar verdi.
Davanın sonuçlanmasıyla ilgili açıklama yapan Aytaç Durak, "Bir sudan dava daha bitti. Benim itibarsızlaştırılmam için görevden uzak tutulmama gerekçe olarak açılan zorlama davalardan birinden daha Allah’a şükür beraat ettim" dedi.
Durak, daha önce de hapis cezaları istenen 10 davadan da beraat etmişti. Bir memur ataması, hakaret, seçim yasaklarına muhalefet ve çay bahçelerini yıkmamasından ötürü görevi ihmal suçlarından ise görev yapmasını engellemeyecek ertelenen cezalar almıştı.
(İHA)