BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,01
ALTIN 2.323,40
HABER /  SPOR

Bir dakikada 14 kırmızı kart

İzmir 1. Amatör Küme B Grubu'nda geçen hafta oynanan Alaçatıspor-Özyeşiltepe maçında, Guinness Dünya Rekorlar Kitabı'na girecek bir olay yaşandı.

Abone ol

Karşılaşmanın bitimine 1 dakika kala iki takımdan 14 oyuncu kırmızı kart gördü. Müsabaka, hakem tarafından tatil edildi. Türkiye Futbol Federasyonu İl Futbol Tertip Komitesi de Futbol Müsabaka Talimatı'na göre futbolcular yeter sayıdan daha aşağıya düştüğünden iki takımı da hükmen mağlup saydı.

Zirve mücadelesi veren Alaçatıspor ile Özyeşiltepe'nin karşılaşması, Alaçatı'da 27 Aralık 2009'da oynandı. 0-0 berabere devam eden maçın 89. dakikasında hakem Doğuş Darik, Alaçatı lehine bir faul tespit etti. Düdükle birlikte bazı futbolcular, birbirini tahrik etmeye başladı. Alaçatı yöneticisi Ömer Koç, sahaya girip Özyeşiltepeli Fatih Polat'a tokat atınca ortalık karıştı. İki takımın oyuncuları birbirine saldırırken hakem Darik, önce yönetici Koç'u sahadan attı. Sonra Alaçatıspor'dan Mesut Bulut, Mehmet Soylu, Kuzey Yıldırım, Samet Sunay, Fettah Tütüncü, Halit Belkıran, Volkan Önal ve Şerif Aras'a, Özyeşiltepe'den Onur Suphi Topo, İdris Ulu, Fatih Polta, Ahmet Samet Sarı ve Osman Sabit'e kırmızı kart gösterdi. Sahada Alaçatıspor'dan 2, Özyeşiltepe'den 6 oyuncu kalınca maç tatil edildi.

İl Futbol Tertip Komitesi, iki takımı sahada bulunması gereken en az oyuncu sayısının altına düşmelerinden ötürü hükmen mağlup saydı. Kırmızı kart gören futbolcular da İl Ceza Kurulu'na sevk edildi.