BIST 9.717
DOLAR 32,50
EURO 34,92
ALTIN 2.436,28
HABER /  GÜNCEL

Bir çubuk asma üzüm cenneti oldu

Manisa'da 73 yaşındaki İbrahim Akçam 6 yıl önce eşinin getirdiği bir çubuk asmayı 120 metrekarelik bahçesine dikti.

Abone ol

Manisa’nın Sarıgöl ilçesi Çanakçı Mahallesi'nde yaşayan 73 yaşındaki İbrahim Akçam, evinin önüne 6 yıl önce diktiği Mevlana cinsi üzüm asmasından aldığı verimle, görenleri hayrete düşürdü. Bahçeyi üzüm cennetine çeviren asmada yaklaşık 1500 salkım bulunuyor.

Çanakçı Mahallesi'nde oturan İbrahim Akçam, eşi Fatma Akçam'ın 6 yıl önce, bir asma çubuğu getirerek 120 metrekareden oluşan bahçeye dikmelerini istediğini belirterek "Eşimin getirdiği üzüm çubuğunu diktim. Sonra, asmamız büyümeye başladı. Bahçemizin önüne demirlerden geniş bir çardak yaptırdım. Asma büyüdükçe, geliştikçe çardağı kapladı. Mevlana cinsi üzümler olmaya başladı. Üzümlerin altında oturarak kahvemizi, çayımızı yudumluyoruz. Üzümlerin seyrine doyum olmuyor. Bizlere keyif veriyor. Mahalleli de üzümlerin güzelliği karşısında hayran kalıyor" dedi.

BİN SALKIM SAYDIM, FAZLASINI SAYAMADIM...

Akçam, bahçesindeki bir kök Mevlana üzüm asmasından 2013 yılında 1500 kilogram üzüm aldığını belirterek, kilosunu 1 lira 30 kuruştan sattığını dile getirdi. Bu yıl yaklaşık 1800 kilogram üzüm yetiştirmeyi umduğunu söyleyen Akçam, "Bu yıl üzümlerimi 1 lira 50 kuruştan sattım. Anlaştığım kişinin gelip kesmesini bekliyorum" dedi.
İbrahim Akçam, üzüm asmasına çocuğuna bakar gibi baktığına dikkat çekti. Budama, ilaçlama, gübreleme gibi işlemlerin kendisine keyif verdiğini bildiren İbrahim Akçam, evinin bahçesindeki Mevlana cinsi salkımları sayamadığını belirterek "Üzerinde o kadar çok salkım var ki, bir gün merak ettim saymaya başladım. Bin kadarını saydım ama karıştırdım, baş edemedim. Tahminen bin 500 salkımım var" diye konuştu