BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,01
ALTIN 2.318,81
HABER /  GÜNCEL

Bir bomba isim daha şikeyle suçlanıyor!

Futbolda deprem etkisi yaratan şike iddialarına her gün yenisi ekleniyor. Soruşturmaya bugün yeni bir sürpriz isim girdi.

Abone ol

Şike soruşturması kapsamında hazırlanan adli dosyada Fenerbahçeli bazı yöneticilerin Karabükspor maçı için yoğun faaliyet gösterdiği iddia edildi. Dosyada sürpriz isimler de yer aldı. Dosyadaki yeni isimlerden birisi ise Fenerbahçe'nin 2. kaptanı Semih Şentürk oldu.

Milliyet gazetesinin haberine göre;, dosyada 8 Mayıs'ta oynanan maçla ilgili olarak Fenerbahçeli yöneticilerin 25 Nisan'dan itibaren çalışmaya başladığı, Karabükspor'a karşı "6 koldan" harekat planı uygulandığı öne sürüldü.

İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcı vekilliğince başlatılan soruşturmada hazırlanan adli dosyadan yeni iddialar çıktı. Dosyada yer alan yönetici Şekip Mosturoğlu'nun talimatıyla, avukat Sami Dinç'in çalışmaları kapsamında Erdem Konyar üzerinden Karabüklü futbolcu Emmanuel Emenike ile para ve FB'ye transfer karşılığı anlaşıldığı iddiaları daha önce kamuoyuna yansımıştı. Dosyada, Dinç'in, Seyit İbrahim Kalender üzerinden kimliği belirlenemeyen bazı Karabüksporlu futbolcular ile para karşılığı anlaştığı iddiası da yer alıyor.

"BİRAZ MAMALANSALAR YA"

Dosyada, Alaaddin Yıldırım'ın koordinesinde Hasan Çetinkaya ve Murat Özaydınlı'nın çalışmaları kapsamında, kimliği tespit edilemeyen bazı Karabüksporlu futbolcular ile para karşılığı şike anlaşması sağlandığına ilişkin iddialar da bulunuyor. Yine Çetinkaya'nın faaliyetleri çerçevesinde, teknik direktör Aykut Kocaman'ın da bilgisi ile Mehmet Şen'in Karabüksporlu bir futbolcu ile para karşılığı şike girişimi içinde bulunduğu, ancak bu girişimin sonuçsuz kaldığı da iddia edildi.

SÜRPRİZ İSİM

Dosyadaki yeni isimlerden birisi ise FB'nin 2. kaptanı Semih Şentürk oldu. Dosyada, 9 Nisan'da Eskişehir'de oynanan ve 0-0 biten Trabzonspor maçıyla ilgili FB'li yöneticilerin 12 Mart'tan itibaren çalışmaya başladığı öne sürüldü. Üç hafta sonraki maç için faaliyet yürüten FB cephesinden yönetici İlhan Ekşioğlu, FB kongre üyesi Ali Kıratlı, Eskişehirspor menajeri Ümit Karan'ın da aralarında yeraldığı kişilerin yoğun telefon trafiği içinde olduğu belirlendi. Şentürk'ün, telefonla görüştüğü Kıratlı'ya Bülent Uygun ile görüşüp görüşmediğini sorduğu, Kıratlı'nın "Görüşüyorum" demesi üzerine, "Biraz mamalansalar ya.. Biraz mamalansalar yenerler de, mamalanmaları lazım. Yarınki skor önemli, yarın inşallah berabere kalırsa biz şampiyonuz" dediği belirlendi.

BJK - TRABZON MAÇINDA SERKAN BALCI İDDİASI

FB'li yöneticiler, İstanbul'daki BJK-TS maçıyla ilgili olarak TS'li Serkan Balcı ile bağlantı kurdu. Dosyaya göre, FB'li yöneticiler, Balcı ile takımının puan kaybedecek şekilde oynaması için para karşılığı anlaştı. Balcı, maçta 2 sarı kattan kırmızı kart görüp oyundan çıktı. Telefon dinlemelerine göre, zanlılar Ali Kıratlı ve Yusuf Turanlı Balcı'nın performansından memnun kaldı.

YILDIRIM: BU TAKTİKLE OYNARSANIZ SİZİ YENERİZ!

Eskişehirspor maçı için bu kente giden Aziz Yıldırım, sabah saatlerinde Eskişehirspor tesislerine gelerek Bülent Uygun ile odasında bir görüşme yaptı. İddiaya göre, Yıldırım, Uygun'un odasında yer alan taktik tahtasındaki oyuna müdahale etti. "Bu taktikle oynarsanız sizi yeneriz. Öyle olmaz, böyle olur" diyerek Uygun'a taktik verdi. Zanlı Ali Kıratlı, sorgusunda Yıldırım'ın bu hareketiyle ilgili soruya "Tahtada bulunan kadroya şakayla karışık müdahale etti" yanıtını verdi.

BURSASPORLU SERCAN'A TEŞVİK DAVETİ

Tutuklanan Ali Kıratlı, Bursaspor-Trabzonspor maçından 12 gün önce Bursaspor'lu yıldız futbolcu Sercan Yıldırım ile irtibat kurdu. Kıratlı, FB'li yönetici İlhan Ekşioğlu'nun talimatıyla Sercan'ı hemen İstanbul'a davet etti. Ancak, cuma günü maçı olan Yıldırım, cumartesi günü gitmek üzere sözleşti. Kıratlı Yıldırım'a "Yanıma gel, işin var tamam mı oğlum" dedi. Sercan da "tamam abi" yanıtını verdi.

'ZATEN BİR 'MAÇA YATIN' DEMEDİKLERİ KALDI '

Dosyada, İBB-FB maçıyla ilgili olarak Can Arat'ın Kıratlı'yla görüşmeleri de yer aldı. Arat, yaptığı bir telefon görüşmesinde, "Zaten bir bize 'maça yatın' demedikleri kaldı kulüpten" derken, diğer futbolcu Metin Depe ise, "Zaten bizimkiler istemedi yenmemezi" değerlendirmesi yaptı.