BIST 9.447
DOLAR 32,59
EURO 34,82
ALTIN 2.497,92
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Bir Binada İki Okul Neye Yarar?

Manisa-Alaşehir'de, okulların taşınma kararı için ilginç bir adım geliyor...

Abone ol

Tarihi 19 Mayıs Orta Okulu'nun binasına, Alaşehir İmam Hatip Orta Okulu'nun 7 tane sınıfının taşınacağı ve iki okulun aynı binada eğitimine devam edeceği yönündeki iddialar üzerine veliler imza kampanyası başlattı.

Alaşehir'de, farklı içerikte eğitim veren ortaokul ile imam hatip okulunun aynı binada eğitim vermesinin eğitim kalitesini iki okul açısından da olumsuz etkileyeceğini belirten velilerin kaygılarını CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz, Meclis'e taşıdı. Milletvekili Öz, Bakan Nabi Avcı'ya "Okul taşıması için yapılan teftişlerin ayrıntılarını, Alaşehir 19 Mayıs Orta Okulu'nun neden özellikle seçildiğini, fiziki kapasite ve veli taleplerinin dikkate alınıp alınmadığını sordu, konuyla ilgili olarak Manisa Valiliği'nin ve Bakanlığın İmam Hatip Orta Okulu'na başka bir bina tahsis etmesi gerektiğini savundu.

CHP Milletvekili Öz'ün önergesi şöyle:

"Başarı sıralamalarındaki yeriyle adından söz ettiren tarihi Alaşehir 19 Mayıs Orta Okulu'nun şimdilik boşta tutulan bazı dersliklerinin İmam Hatip Orta Okulu/Lisesi'nin bazı sınıflarının taşınması suretiyle hizmet vereceği yönündeki iddialar, veli ve öğrencilerimiz tarafından tepkiyle karşılanmıştır.
Alaşehir'de orta okul ve imam hatip orta okul/lisesinin aynı binada eğitim vermesi halinde eğitim kalitesinde, fiziki koşullarda ve öğrenci motivasyonunda düşüş yaşanacağını savunan velilerimiz, konuyla ilgili topladıkları imzaları ilçe milli eğitim müdürlüğüne sunacaklarını bildirmiştir. Okulun ilk günü yaşanan bu sorun, eğitim-öğretim yılının kaygılarla başlamasına neden olmuştur."

Bakan Nabi Avcı'ya Okul Soruları:

"Alaşehir İmam Hatip Orta Okul/Lisesi'nin öğrenci sayısı ve binasının derslik sayısı nedir? Alaşehir İmam Hatip Orta Okul/Lisesi'nin kapasitesinin yetersiz olduğu ve bir bölümünün başka okulda eğitime devam etmesi yönündeki karar, neden kalıcı bir çözüm yoluna başvurularak değil, geçici çözümle ve farklı içerikte eğitim veren Alaşehir 19 Mayıs Orta Okulu'nda verilmek istenmektedir? Alaşehir 19 Mayıs Orta Okulu'na kaç adet İmam Hatip sınıfının nakli öngörülmektedir? Alaşehir İmam Hatip Orta Okul/Lisesi'nin ilçe milli eğitim müdürlüğüne "fiziki yetersizlik" gerekçesiyle yaptığı başvuru sonrasında, müfettişin özellikle Alaşehir 19 Mayıs Orta Okulu'na gönderilmesinin nedeni nedir? İlçemizde İmam Hatip eğitimine uygun farklı bir bina bulunamamış mıdır? Farklı içerikte eğitim veren iki okulun aynı binada eğitim verecek olmasının yaratacağı diğer olası sorunlar dikkate alınmış mıdır? Alaşehir 19 Mayıs Orta Okulu'nun gelecek yıllarda oluşabilecek öğrenci kapasite sorunu, ilçe milli eğitim müdürlüğü tarafından dikkate alınmış mıdır; öğrenci velilerinin bu konudaki görüşleri dikkate alınmış mıdır? İki eğitim kurumunun aynı binada eğitim vermemesi, İmam Hatip okulumuzun sınıfları için farklı bir binanın tahsisi yönünde bir çalışmanız olacak mıdır?"