BIST 8.873
DOLAR 32,34
EURO 35,08
ALTIN 2.241,44

Bir bebek bezi ne kadar küçük olabilir dersiniz!

Sadece avuç içi kadar desek aklınıza ilk ne gelir? Hayal edemiyor musunuz? Bir de fotoğrafa bakalım.

Bir bebek bezi ne kadar küçük olabilir dersiniz?

El kadar mı?

Sadece avuç içi kadar desek aklınıza ilk ne gelir? Hayal edemiyor musunuz? Bir de fotoğrafa bakalım. 

Aklınıza ilk gelen sevimli oluşu mu ya da oyuncak bebeklerle oynamak için üretilmiş olabileceği mi? 

Ne yazık ki hayır!

Bu avuç içi kadar büyüklükte üretilen bebek bezleri, bacakları bir yetişkinin parmakları kadar olan 150 bin prematüre çocuğun hayatını kurtarmak için üretildi. 

Belki sizin başınıza gelmedi yada gelmeyebilir ama Türkiye'de her yıl doğan 10 çocuktan biri hayata prematüre olarak gözünü açıyor. 

Prematüre bebek sahibi olmayanlar için bebek bezi tercihini  'pişik ve sızdırma' kriterleri belirlerken prematüre bebeklerin anneleri için bebek bezi hayatta kalma savaşının önemli bir parçası. Derisi, akciğeri, gözleri tam olarak gelişmeyen bu bebeklerin ciltleri en küçük bir darbede yırtılabiliyor. Bütünlüğü bozulan bir cilt ise bebekleri hastane enfeksiyonlarına açık hale getiriyor. Zaten yaşama tutunmak için fazlasıyla güçlü olmak zorunda olan bu minik devler için savaşın şartları da ağırlaşıyor. 

Bu savaşı kolaylaştırmak için Prima, 17 Kasım Dünya Prematüre Günü etkinlikleri kapsamında önemli bir sosyal sorumluluk projesine imza attı. El Bebek Gül Bebek Derneği'yle ortaklaşa yürütülen #prematüregücü başlıklı kampanyada Prima 4 ayrı boyda ürettiği prematüre bebek bezlerini hastanelere bağışladı. 

Bu bezleri her gün alışveriş yaptığınız marketlerin raflarında göremeyebilirsiniz ama prematüre bebekler için farkındalık yaratıp kampanyaya destek olabilirsiniz. 

Prima prematüre bebeklerle ilgili farkındalığı artırmak amacıyla sosyal medyada da bir kampanya başlatıyor. Prima, prematüre bebekler için #prematüregücü ve #prima etiketiyle farkındalık videosunu paylaşanlar için bu fona bağışta bulunacak.

Başımıza gelmez demeyin!