BIST 9.058
DOLAR 32,32
EURO 35,11
ALTIN 2.291,56
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Bir Anadolu Polisiyesi ‘Buz Yürekler’

Türkiye’nin kanayan yarası haline gelmiş iki sorun olan 'töre cinayetleri' ve 'tarihi eser kaçaklığına' dikkat çeken ve Bir Anadolu Polisiyesi olma özelliği taşıyan polisiye roman'Buz Yürekler' Hayat Yayın Grubu tarafından yayınlandı.

Abone ol

Ülkemizde her yıl sayısız kadın, töre cinayetlerine kurban gitmekte ve bu cinayetlerin bir kısmı da intihar veya kaza süsü verilerek örtbas edilmektedir. Bu nedenle töre cinayetlerinin sayısı tam olarak tespit edilememektedir.

Dünya'da uyuşturucu ve silahtan sonra en büyük üçüncü illegal pazarı tarihi eser kaçakçılığı oluşturmaktadır. Türkiye tarihi eser kaçakçılığından en büyük zararı gören ülkelerden birisidir.
Türkiye’nin kanayan yarası haline gelmiş iki sorun olan töre cinayetleri ve tarihi eser kaçaklığı üzerine kurgulanmış Buz Yürekler romanı; İstanbul’dan başlayarak Erzurum’a kadar devam eden soluk soluğa okunacak Bir Anadolu Polisiyesi.

buz.20141031104107.jpg
Gençosman Denizci tarafından kaleme alınmış olan romanda; para hırsı, manevi değerler ve gelenekler arasında sıkışıp kalan Anadolu insanının gerçekçi ve dokunaklı hikâyesini okurken, Başkomiser Fatih’le birlikte tarihi mekanlar arasında seyahat edecek, soğukkanlılıkla işlenen cinayetleri ve sonrasında yaşananları bir solukta okuyacaksınız.

Bir Anadolu Polisiyesi, soluk soluğa bir macera…

Üç küçük afacan, sabah erkenden şen şakrak, arada bir kartopu da oynayarak geldikleri yoldan, şimdi hızlı ve korku dolu adımlarla evlerine doğru koşuyorlardı. Ahmet ile Kerim niçin koştuklarının farkında bile değillerdi...

Yüzü dolaba dönüktü. Işığın, dolabın cam kapağına yansımasıyla, salona bitişik oda kapısının eşiğinde bir gölgenin varlığını hissetti! Korkuya kapıldı, yavaş yavaş arkasına döndü. Hemen kaçıp gitmesi gerekirken küçük ama sessiz adımlarla odanın kapısına doğru yaklaşmaya başladı. Kapıya üç adım kala, “Kim var orda?” diye seslendi...

Gençosman Denizci Kimdir?

1964- Rize doğumlu olan yazar, Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü mezunudur. 1992 yılından beri İstanbul’da yaşayan Gençosman Denizci amatör olarak şiirle de uğraşmaktadır. Evli ve üç çocuk babasıdır.

KİTABIN KÜNYESİ
Kitabın Adı: Buz Yürekler
Yazarın Adı: Gençosman Denizci
Konu: Polisiye Roman
Sayfa Sayısı: 312
Basım Tarihi: 2014