BIST 9.080
DOLAR 32,31
EURO 35,07
ALTIN 2.306,52
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI

Binlerce kişi bunu bekliyordu bir maaş ikramiye ödenecek

Binlerce kamu işçisinin beklediği karar Resmi Gazete'de yayınlandı. Bir maaş ikramiye alacak olan kamu işçileri yarın yani 26 Ocak tarihinde ilk taksidine kavuşacak.

Abone ol

Resmi Gazete'de yayınlanan karara göre binlerce kamu işçisi 26 Ocak tarihinde ilave tediyesini alacak. Bakanlar Kurulu kararıyla iki taksit şeklinde ödenecek ikramiye tarihleri internethaber'de.

Dünkü Resmi Gazete’de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararıyla işçilere ödenecek ikramiyelerin tarihi belli oldu. Buna göre; kamu işçilerinin ikramiyeleri iki taksit halinde ödenecek. İşçiler ikramiyenin ilk taksidini 26 Ocak’ta, ikinci taksidini de 8 Haziran’da alacak.

HACİZ UYGULANAMAZ: Maden işçisi ek ödemenin tamamını 24 Aralık’ta alacak. İkramiye hesaplanmasında fazla mesai, evlilik, çocuk zamları, primleri, yardımlar ve tatil ücretleri dikkate alınmıyor. Buna göre; kamudaki 100 bin işçiye 2700-5000 lira arasında ikramiye ödenecek. Bu da ayda 160-415 lira arası fazla maaş demek.

TAŞERON İŞÇİYE İLAVE 2000 LİRA

Kamuda istihdam edilmek üzere kadroya geçen işçilere de 52 günlük ilave ikramiye ödenecek. Ancak 11 Ocak’ta biten kadro başvurularının sonuçlanması ve kadrolara geçiş süreci 2 Nisan’da son bulacak. Bu nedenle ikramiye ödemesi taşeron işçilerin kadroya geçtiği tarih itibarıyla hesaplanacak. Aradan geçen gün hesaba dahil edilmeyecek. Buna rağmen taşeron işçinin cebine bu yıl en az 2000 lira ikramiye parası girecek.