BIST 9.717
DOLAR 32,51
EURO 34,90
ALTIN 2.437,39
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI

Binlerce Bağ-Kur'luya yeni uygulama

Bağ-Kur affı kimleri kapsayacak, kimler Bağ-Kur affından yararlanacak? Bağ-Kur'lu da doğum borçlanması yapacak.

Abone ol

Milyonlarca vatandaş Torba Yasa için Meclis'e killitlendi. Peki Torba Yasa'da 'lular için neler var? Bağ-Kur affı kimleri kapsayacak, kimler Bağ-Kur affından yararlanacak? Bağ-Kur'lu da doğum borçlanması yapacak.

Gözler Meclis'ten gelecek kararda. Milyonlarca kişinin heyecanla beklediği torba yasa tasarısı için geri sayım başladı. Bu ay Meclis'te ele alınması beklenen tasarıda,'lilere, Bağ-Kur ve borçlularına da müjde var.

36 AY TAKSİT İMKANI GELİYOR

Tasarı ile 3 milyona yakın Bağ- Kur'lunun da af kapsamına alınması bekleniyor. Edinilen bilgiye göre; yeni düzenleme ile Bağ-Kur'a 24 aydan çok prim borcu olanlar, ana para borcu sabit kalmak kaydıyla, gecikme zamlarının yüzde 50'si silinerek 36 taksitle borcu ödeme imkanına sahip olacak.

BAĞ-KUR'LU DA DOĞUM BORÇLANMASI YAPACAK

Torba tasarıya eklenmesi planlanan doğum teşviği paketiyle doğum borçlanması düzenlemesinde değişikliğe gidiliyor. Mevcut durumda, sadece SSK'lı kadınlar, çalışması başladıktan sonra yaptıkları doğumları borçlanabiliyor ve en çok 2 doğum için 1440 günlük süre kazanabiliyor. Torba kanunda yapılacak düzenleme ile doğum borçlanması sayısı 3 çocuğa çıkarılacak. Sigortalı olmadan önce yapılan doğumlar da borçlanılabilecek. Bağ-Kur'lu kadınlar da doğum borçlanması yapabilecek.