BIST 9.693
DOLAR 32,51
EURO 34,76
ALTIN 2.494,16
HABER /  GÜNCEL

Bingöl'de PKK'dan bombalı saldırı 3 şehit 6 yaralı!

BİNGÖL'de PKK'lılar yola önceden düzenledikleri bombayı askeri zırhlı aracın geçişi sırasında uzaktan kumanda ile patlattı. 3 asker şehit oldu, 6 asker ise yaralandı.

Abone ol

Türkiye bir yandan şehitlerini toprağa verirken diğer yandan yeni şehit haberleri ile sarsılmaya devam ediyor. Memleketin her bir köşesinden gelen şehit haberleri yüreğimizi dağlıyor. Önceki gün Dağlıca, dün Karlıova ve Şemdinli...

İlk acı haber dün akşam saatlerinde geldi. Bingöl'ün Karlıova İlçesi'nde PKK'lılar yola önceden düzenledikleri bombayı askeri zırhlı aracın geçişi sırasında uzaktan kumanda ile patlattı. Patlamada 3 asker şehit oldu, 6 asker yaralandı. Daha 3 şehidin kara haberi evlerine ulaşmadan, bir şehit haberi de Hakkari'den geldi. Şemdinli ilçesinde hendek açarak yolu kapatmak isteyen PKK'lı teröristler ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada bir polis şehit düştü. Türkiye 40 günde 42 evladını teröre kurban vermiş oldu.

30845947.jpg
Bingöl'ün Karlıova İlçesi'ne yaklaşık 30 kilometre uzaklıkta bulunan Hacılar Mevkii'nde, PKK'lılar karayoluna tuzakladıkları bombayı askeri aracın geçişi sırasında uzaktan kumanda ile patlattı.


Patlamada araçta bulunan askerlerden yaralananlar olduğu bildirildi. Bu arada bölgede bombalı saldırı ardınan askerler ile PKK'lılar arasında çatışma çıktı. Çatışma sürerken, yaralıları almak için bölgeye Karlıova'dan ambulanslar sevk edildi.

şeh,t.jpg

ŞEHİTLERİN İSİMLERİ VE MEMLEKETLERİ

TSK, Bingöl / Karlıova Hacılar köyü mevkiinde Bölücü Terör Örgütü mensubu bir grup terörist tarafından, önceden yola döşenmiş uzaktan komutalı El Yapımı Patlayıcının infilak ettirilmesi sonucunda şehit olan askerlerin kimliğini açıkladı.  

TSK, 15 Ağustos 2015 Bingöl / Karlıova Hacılar köyü mevkiinde Bölücü Terör Örgütü mensubu bir grup terörist tarafından yapılan yol kapamasına müdahale maksadıyla bölgeye intikal eden Jandarma Özel Harekat unsurlarının araçlarından birinin geçişi esnasında önceden yola döşenmiş uzaktan komutalı El Yapımı Patlayıcının infilak ettirilmesi şehit olan askerlerin kimliklerinin; Jandarma Astsubay Muhammet Gürlek, Jandarma Uzman Çavuş Haşim Dirik ve Jandarma Uzman Çavuş Musa Saydam olduğunu açıkladı.


 

TSK'DAN AÇIKLAMA

3 askerin şehit olduğu PKK saldırısının ardından Genelkurmay Başkanlığı da resmi internet sitesinde açıklama yayınladı. Yapılan açıklamada şöyle denildi:

"15 Ağustos 2015 tarihinde saat 15:00 sularında Bingöl / Karlıova Hacılar köyü mevkiinde Bölücü Terör Örgütü mensubu bir grup terörist tarafından yapılan yol kapamasına müdahale maksadıyla bölgeye intikal eden Jandarma Özel Harekat unsurlarının araçlarından birinin geçişi esnasında önceden yola döşenmiş uzaktan komutalı El Yapımı Patlayıcının infilak ettirilmesi sonucunda Kahraman üç personelimiz şehit olmuş, altı Kahraman personelimiz de yaralanmıştır. Yaralı personelimiz derhal hastaneye sevk edilmiştir.

Olay sonrası Bölücü Terör Örgütü mensuplarıyla temas sağlanmış olup, bölgeye sevk edilen taaruz helikopterleri ve takviye unsurlarımızla operasyona devam edilmektedir.

şeh,t-2.jpg

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur ve alçakça gerçekleştirilen saldırıda hayatını kaybeden Kahraman şehitlerimize Allah’tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan Kahraman personelimize de acil şifalar temenni ediyoruz.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

Bingöl'de yaralanan binbaşı ve uzman onbaşı GATA'ya sevk edildi

Bingöl-Erzurum karayolunda 3 askerin şehit olduğu terörist saldırıda yaralanan ve durumu ağır olan Karlıova İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Erdinç Demiralp ile Uzman Onbaşı Metehan Doğru ambulans uçak ile Ankara GATA'ya sevk edildi.