BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,83
ALTIN 2.505,76
HABER /  GÜNCEL

Bingöl'de korkutan deprem!

Bingöl'de dün saat 21.57'de 4.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Abone ol

Bingöl merkez Ilıcalar beldesinde 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Yerin 7.7 kilometre derinliğinde meydana gelen depremde can kaybı olmadığı belirtilirken, depremin hissedildiği bölgelerde kısa süreli panik yaşandı.

HAFİF HASARA NEDEN OLDU

Merkez üssü Bingöl'e 20 kilometre mesafede bulunan Ilıcalar Beldesi ölün 4.5 büyüklüğündeki deprem halk arasında paniğe neden olurken, beldede cami ve bir evde hafif hasara yol açtı. Depreminden ardından Bingöl Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi'ne (UMKE) ait iki tim, beldeye giderek incelemelerde bulundu. Yapılan ilk incelemelerde belde cami ile bir evde hafif hasar meydana geldiği belirlendi.

DEPREME TERAVİH NAMAZINDA YAKALANDILAR

Depreme Ilıcalar Camisi'nde teravih nemazında yakalanan vatandaşlar kısa süreli panik yaşadıklarını dile getirerek, sarsıntı ile camı dışına çıktılarını söyledi. Caminin kolonları ve duvarlarında çatlaklara neden olan deprem sırasında, üst katta bulunan kadınların ise seccade ve tespihlerini bırakarak panikle dışarıya kaçtığı belirtildi.

BİNGÖL VALİSİNDEN AÇIKLAMA

Bingöl Valisi Köşger, yaptığı açıklamada, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi Başkanlığı verilerine göre, dün saat 21.57'de merkez üssü Ilıcalar beldesine bağlı Yenibaşlar köyü olan 4,5 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildiğini anımsattı.

Depremin 6,88 kilometre derinlikte oluştuğunun belirlendiğini aktaran Köşger, "İlimizde saat 21.57 sularında merkez üsü merkez Ilıcalar beldesi olan 4,5 büyüklüğünde deprem meydana gelmiştir. Şu ana kadar bize intikal eden olumsuz bir durum söz konusu değil. Bütün ekiplerimiz teyakkuz halindedir." dedi.