BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,80
ALTIN 2.515,69
HABER /  GÜNCEL

Bingöl'de Kobani suikastı mı? HÜDA PAR üyesi öldü!

Bu sabah Bingöl'ün Karlıova ilçesinde kendisini takip eden araçtan açılan ateş sonucu Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) üyesi bir kişi hayatını kaybetti.

Abone ol

Geçtiğimiz günlerde Türkiye genelinde yaşanan Kobani eylemlerinde 42 kişi yaşamını yitirdi, onlarca kamu binası, bankalar, ev ve araçlar yakıldı, tahrip edildi. Özellikle Diyarbakır'da PKK ile HÜDA PAR arasında çatışmalar çıktı, çok sayıda kişi yaşamını yitirdi.

Durulan olaylar şekil değiştirdi. Bu sabah Bingöl'ün Karlıova ilçesinde kendisini takip eden araçtan açılan ateş sonucu Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) üyesi bir kişi hayatını kaybetti.

TÜM MÜDAHALELERE RAĞMEN KURTARILAMADI

Kale Mahallesi'nde oturan Fethi Yalçın (35), sabah evinden çıkarken kendisini takip eden bir otomobilden açılan ateş sonucu ağır yaralandı.

Karlıova Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Yalçın, burada yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Saldırganların yakalanması için ilçe genelinde çalışma başlatıldı.

HÜDA PAR üyesi Yalçın'ın evli ve 4 çocuk babası olduğu öğrenildi.

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) üyesi Fethi Yalçın'ın (35) cesedi Malatya Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. 

Kale Mahallesi'nde uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır yaralanan ve kaldırıldığı Karlıova Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybeden Yalçın'ın cesedi detaylı otopsi için Malatya Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

Karlıova'da 200 kişilik kız yurdunda İŞ-KUR personeli olarak görev yapan ve işe gitmek için evden çıkan Yalçın'ı beyaz bir ticari araç içerisinde bulunan 2 kişinin sorduğu, bunu öğrenen Yalçın'ın da tekrar eve doğru gittiği sırada silahlı saldırıya uğradığı öğrenildi.

SALDIRININ OLDUĞU YERDE MOBESE KAMERASI YOK

Yalçın'ın vücuduna 11 mermi isabet ettiği, saldırganların olay yerinden hızla kaçtıkları belirtildi.

İlçe merkezine 2 kilometre uzaklıkta bulunan ve saldırının gerçekleştirildiği Kale Mahallesi'nde MOBESE kameralarının olmadığı, saldırganların mahalle çıkışında bulunan köylere doğru kaçtığı öğrenildi.

Olayla ilgili güvenlik güçleri geniş kapsamlı operasyon başlatırken, saldırganların kaçma ihtimalinin olduğu bütün yollarda giriş çıkışların kontrol altına alındığı bildirildi.

221020141126371403001_2.jpg