BIST 9.008
DOLAR 32,32
EURO 35,07
ALTIN 2.282,18
HABER /  GÜNCEL

Bingöl'de bombalı saldırı! Çok sayıda polis şehit!

Bingöl'den gelen son dakika haberleri yürek yaktı. Havalimanı yolunda polis servisine bombalı saldırı düzenlendi. İlk bilgilere göre 6 polis şehit oldu, yaklaşık 4 polis yaralandı.

Abone ol

Bingöl’de Çevik Kuvvet polislerini taşıyan zırhlı servis midibüsüne teröristler bombalı saldırı düzenlendi. Son dakika haberlere göre hain saldırıda 6 polis şehit oldu. Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, saldırının yolun kenarına park edilmiş ve Türk Bayrağı ile kamufle edilmiş bomba yüklü bir araçla yapıldığını belirtti.

Bingöl’de kent merkezine 15 kilometre mesafede bulunan Havalimanı yolunda Çevik Kuvvet polislerini taşıyan zırhlı midibüsün geçişi sırasında, dün saat 17.45’de büyük bir patlama meydana geldi. 

ZIRHLI ARAÇ BÜYÜK HASAR GÖRDÜ

Bingöl kent merkezinden de duyulan patlamada, zırhlı polis servis aracı büyük hasar gördü. Araçta bulunan yaralı polisler, olay yerine çağrılan ambulanslarla Bingöl’deki hastanelere kaldırıldı. 

Patlamanın ardından bölgeye çok sayıda polis ve ambulans ekipleri sevk edildi.

Çevrede bulunan vatandaşlar da yaralıları kurtarmak için seferber oldu. Olay yerinde güvenlik şeridi oluşturan polis, daha sonra vatandaşları şeridin dışına çıkardı.

6 ŞEHİT 4 YARALI

Patlamada 5 polis olay yerinde şehit olurken, yaralanan 3'ü ağır 5 polis memuru ise ambulanslarla Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada yapılan tüm müdahalelere rağmen 1 polis memuru daha şehit oldu. 2'si ağır 4 polis memurunun tedavisi devam ediyor.