BIST 9.530
DOLAR 32,49
EURO 34,80
ALTIN 2.472,08
HABER /  GÜNCEL

Bingöl saldırısında kayıp halka!

Bingöl'de iki polisin şehit olduğu pusu sonrası öldürülen 5 teröristten bir olduğu açıklanan Erhan Şenyuva kayıp.

Abone ol

İki polisin şehit olduğu ve Bingöl Emniyet Müdürü'nün ağır yaralandığı suikastın ardından Bingöl'de çok kafaları karıştıran bir durum yaşanıyor. Suikast sonrası öldürülen 5 teröristten biri olduğu açıklanan Erhan Şenyuva'nın ölüsü de dirisi de ortada yok.

Kobani’ye yönelik IŞİD saldırılarına karşı ülkenin dört bir yanında süren protestoların tüm şiddetiyle sürdüğü 9 Ekim günü, Bingöl’de Emniyet Müdürü Atalay Ürker’e suikast düzenlemiş, Ürker’İn ağır yaralandığı saldırıda, yanında bulunan yardımcısı Atif Şahin ve koruma polislerinden Hüseyin Hatipoğlu şehit olmuştu. Bu olayın üzerinden iki saat bile geçmemişken, Bingöl’ün Genç ilçesi yolundaki köprü girişinde, polis bir aracı kıstırdı ve içindeki dört kişiyi öldürdü. Olaydan sonra yapılan resmi açıklamaya göre ‘ölü ele geçirilenler’ arasında Bingöl Kiğı doğumlu, 36 yaşındaki Erhan Şenyuva da vardı.

Hürriyet'in haberine göre, suikasta katıldığı ve ardından öldürüldüğü açıklanan Erhan Şenyuva’nın cenazesi, olayın üzerinden 5 gün geçmesine rağmen ortada yok. Kardeşi Sedat ve amcası Eflatun Şenyuva, “Adaklı ilçesi Ayranlı Jandarma Karakolu’ndan aradılar. ‘Erhan Şenyuva, suikast operasyonunda ölü ele geçirildi. Elâzığ Fırat Üniversitesi Adli Tıp Kurumu’ndan alın’ dendi. Gittiğimizde hastane polisi ‘Erhan isimli biri yok, neden geldiniz’ dedi. Cesetleri teşhis için morga gittik, Erhan yoktu” diyor.

Kardeşi Sedat Şenyuva, Erhan’ın suikastla hiçbir ilgisinin olmadığını, hayatından endişe ettiklerini söylüyor. “Emniyet Müdürüne yapılan suikasttan yarım saat sonra kuzeni M. Ş. ile telefonda konuşmuş. Olayı ondan öğrenmiş. ‘Evlerimize gidelim. Bir şey öğrenirsen bana da söyle’ demiş. Telefon kayıtları incelenirse gerçek ortaya çıkar.” Amcası Eflatun Şenyuva da yeğeninin kimliğinin suikast aracında bulunduğunu Elazığ Savcılığı’nda öğrendiklerini söylüyor. “Savcı, ‘Kimliğin sahte olduğunu seri numarasından anladık" dedi.

'OLAY AYDINLATILSIN'

Dört çocuk babası Ali Bozan, Bingöl Karlıova Cilligöl köyünde toprağa verildi. Taziye evinde, ailesi adına ağabeyi Abdülbaki Bozan konuştu:

“Devletin hizmetli kadrosunda memuruydu, BDP üyesiydi. Silah kullanmasını bilmezdi. Polis 50 kurşun sıkmış. Fotoğraflarını çektik. Hukuk mücadelesi vereceğiz. Bu karanlık olay aydınlatılırsa Türkiye’ye karanlık bir dönem bir daha gelmez.”