BIST 9.142
DOLAR 32,38
EURO 35,02
ALTIN 2.326,66
HABER /  GÜNCEL

FLAŞ! Bingöl'de kalleş saldırı: 9 şehit

Bingöl-Muş karayolu 11 Evler mevkiinde askerleri taşıyan otobüsün geçişi sırasında roketatarlı saldırı düzenlendi.

Abone ol

İNTERNETHABER - Bingöl'de askeri konvoyun geçişi sırasında PKK'lı teröristler tarafından düzenlenen saldırıda Türkiye'nin canı bir kez daha yandı.
1.20120918172351.jpg
Sivil ve silahsız askerleri hedef alan kanlı örgüt 9 askeri şehit etti. Kalleş saldırıda 70 asker yaralandı. 

HEPSİ SİLAHSIZDI

Valinin son açıklamasına göre vurulan konvoy izinden dönen askerleri taşıyordu. 5 araç vardı ve askerlerin tamamı silahsız ve sivildi.  

UZAKTAN KUMANDA İLE PATLATILDI

Bingöl'de bugün öğle saatlerinde PKK'lı teröristler askeri konvoyun geçişi sırasında karayoluna döşedikleri bombayı uzaktan kumanda ile patlattı.

0.20120918172252.jpgBingöl-Muş karayolunun 20'inci kilometresindeki Onbirevler Mevkii'nde PKK'lılar saat 12.15'de askeri konvoyun geçişi sırasında karayoluna döşedikleri bombayı uzaktan kumanda ile infilak ettirdi, ardından gizlendikleri yerlerden uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Konvoyda bulunan askerlerin PKK'lılara karşılık vermesiyle çatışma çıktı.

RÜTBETELER BELLİ OLDU

Bingöl Valiliği'nden yapılan açıklamada, Elazığ Kabul ve Toplanma Merkezi'nden Van istikametine 1 üsteğmen, 27 silahlı emniyet personeli, 1 konvoy komutanı dahil 293 personelin sevkinin; Bingöl Tali Kabul ve Toplanma Merkezi'nde 126 personel bırakılmasının ardından, 3 otobüs ve 2 minibüsten oluşan konvoyda, zırhlı araçlar, elektronik karıştırma aracı, 1 ambulans ve 2 emniyet personelini taşıyan transit araçla yapıldığı belirtildi.

Saat 12.15 sıralarında Bingöl merkeze bağlı Kardeşler köyü mevkisindeki ormanlık arazi kesiminden, 3 No'lu otobüsün roket saldırısına maruz kaldığı kaydedilen açıklamada şu bilgilere yer verildi:

''Elazığ-Bingöl-Muş karayolu güzergahında konvoy öncesi menfezler dahil yolun kontrolü yapılmış, yolun emniyeti alınmış, ayrıca aynı güzergahta 6 BTR ve 4 Shortland zırhlı aracı ile yol emniyet ve kontrol devriyesi icra edilmiştir. Konvoy emniyet personeli ile teröristler arasında silahlı çatışma çıkmış, derhal bölgeye intikal eden İl Jandarma Komutanı ve emniyet personeli de çatışmaya dahil olmuştur. Bu esnada roket atışı ile isabet alan otobüs alev almış ve emniyet personeli, alev alan araçtan personeli tahliye etmiştir.

Roketli saldırının ilk anında 6 personel otobüste roket atışıyla 3 personel silahlı saldırı nedeniyle şehit olmuştur. Yaralı personel sayısı 70'tir. Bölgede geniş çapta operasyonlara başlanmış olup, ayrıca adli ve idari soruşturma başlatılmıştır. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize acil şifalar dileriz.''

ekran-resmi-2012-09-18,-17.55.04.png

ŞEHİT SAYISI ARTIYOR
2.20120918172430.jpg
İlk açıklamalarda şehit sayısı 4 olarak verilmişti. Vali daha sonra yaptığı açıklamada önce 7 askerin şehit olduğunu 63 askerin yaralandığını açıkladı. Ardından şehit sayısının 10 olduğu yönünde teyit edilmemiş bilgiler geldi son olarak ise 9 şehit verildiği resmi ağızlardan açıklandı.

YARALI SAYISI DA ARTTI

Bakan Cevdet Yılmaz'ın yaptığı açıklamaya göre yaralı sayısı da değişti. Bakan'ın verdiği bilgiye göre sayı 70 yaralı... 

ASKERLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLMAYA BAŞLADI

ŞEHİT ASKERLER:
-Anıl Eruluç,
-Eren Kubal

YARALI ASKERLER: 20239.jpg
-İrfan Yeşilyol, Uysal Çınarcık, Fesih Akın, Abdulkadir Çetin, Fatih Bulu, Ekrem Aktaş, Mehmet Dildar,

GÖRGÜ TANIKLARI ANLATIYOR:

"Otobüs alev içindeydi. Dört asker yaralıydı. Ambulanslar hemen yetişti, hastaneye götürüldü. Benim hastaneye götürdüğüm askerlerden biri 'bize roket atmışlar' dedi."

KÖY KORUCUSU:

"Ben yanlarına gittim, bomba yerleştirmemişler. Diğer tepeden iki roket atmışlar. 4 km ileride jandarma karakolu var. Araç alev topuna dönmüş. Bir tek araç isabet almış."

CENAZELER ADLİ TIP'TA

Bingöl-Muş karayolundaki terör saldırında şehit olan 10 askerin cenazesi Malatya Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.Bingöl-Muş karayolunda öğlen saatlerinde meydana gelen terör saldırısında şehit olan 10 askerin cenazesi, Bingöl'deki hastanelerden alınarak ambulanslarla Malatya Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Bingöl, Muş, Elazığ ve Erzurum'da bulunan yaralıların tedavisi ise sürüyor.

ÜNLÜLER ŞEHİTLER İÇİN NE DEDİ? / FOTOGALERİ

KALBİ YENİDEN ÇALIŞTI

 Bingöl'de askeri konvoya düzenlenen saldırıda ağır yaralı olarak Erzurum'a kaldırılan ve ilk etapta kalbi durduğu için şehit olarak gösterilen askerin kalbinin yeniden çalıştırıldığı belirtildi. Bingöl'de bulunan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, konuyla ilgili valilikten açıklama yapılacağını belirterek, "İlk etapta kalbi durduğu için askerin şehit olarak bilgisi geldi. Ancak daha sonra doktorların çabası sonucu askerin duran kalbi yeniden çalıştırılmış. Diğer yaralıların da tedavileri hastanelerde devam ediyor" dedi.

Bakan Cevdet Yılmaz, cenazelerin Malatya Adli Tıp Kurumu'na gönderildiğini, cenazelerle ilgili programın yarın netleşeceğini ifade etti.