BIST 9.645
DOLAR 32,60
EURO 34,79
ALTIN 2.411,12
HABER /  GÜNCEL

PKK silahsız askerleri vurdu

Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, askeri konvoya saldırı hakkında detayları anlattı...

Abone ol

İNTERNETHABER - Türkiye'yi yüreğinden vuran kanlı saldırıyla ilgili çok çarpıcı bir bilgi ortaya çıktı. Vali açıkladı; Askerler silahsız ve sivildi. İzinden dönüyorlardı. 

PKK bu tür kalleş bir saldırıyı 1993 yılında gerçekleştirmiş ve izinden dönen askerleri vurmuştu. Bu saldırı da yapılış şekli ile o günleri çağrıştırdı. 

Kanlı terör örgütü PKK son dönemdeki en kalleş saldırılardan birine imza attı. Bingöl'de sivil ve silahsız askerlere pusu kurdu. 

HEPSİ SİLAHSIZ 200 ASKER

Bingöl valisinin açıklamasına göre 2'si otobüs 3'ü minibüs 5 araç izinden dönen askerleri taşırken hedef alındı. Araçlarda toplam 200 asker bulunuyordu. 

Askerlerin tamamı sivildi ve silahsızdı. Önce silah sesleri duyuldu, ardından patlama meydana geldi. Saldırının ilk anında öndeki 3 araç isabet aldı. Şehitlerde bu araçlarda verildi. 

İzinden dönen askerleri taşıyan otobüs ve minibüslere Elazığ ve Bingöl'deki birliklerden 10 zırhlı araç refakat ediyordu. 15 araçlık konvoy, Elazığ istikametinden Bingöl'ü geçerek Muş ve Van istikametine seyir halindeyken hedef alındı. 

0.20120918171722.jpg
Vali Mustafa Hakan Güvençer olaydan sonra şu açıklamayı yaptı;

"Yedi şehidimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Vatan sağolsun diyoruz. Yaralılarımıza en iyi şekilde müdahale edeceğiz. İnşallah başka şehit haberleri vermeyiz.  Olayın meydana geldiği yol sürekli kullanılan bir yol. Lanet örgüt yüzünü gösterdi. Askerler  silahsızlardı."