BIST 9.509
DOLAR 32,51
EURO 34,84
ALTIN 2.488,41
HABER /  GÜNCEL

Binbir surat dolandırıcı yakalandı

Adana’da dolandırıcılık suçundan cezaevinde yatarken kaçan ve sürekli görünüşünü değiştirerek, banka ve PTT şubesine gelen yaşlı insanları ...

Abone ol

Adana’da dolandırıcılık suçundan cezaevinde yatarken kaçan ve sürekli görünüşünü değiştirerek, banka ve PTT şubesine gelen yaşlı insanları "Doktorum, avukatım, polisim" diyerek para yatırmak vaadiyle dolandıran zanlı operasyonla yakalandı.
Edinilen bilgiye göre olay, merkez Seyhan ilçesi Kurtuluş Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, Cüneyt D. (36) dolandırıcılık suçundan 6 yıl hapis cezası alarak Osmaniye Cezaevi’ne gönderildi. Cüneyt D. izinli çıktığı cezaevine bir daha dönmedi. Cüneyt D. cezaevine geri dönmediği gibi Adana ve Mersin’in Tarsus ilçesinde de banka ve PTT şubelerine giderek yaşlı adamlara kendini "Doktorum, avukatım, polisim" diyerek güvenini kazanıp "Eşim de bankada, PTT şubesinde çalışıyor, sıraya girmeden borcunuzu yatırırım" diyerek kandırıp paralarını dolandırmaya başladı.
Cüneyt D. Adana ve Tarsus’ta toplam 10 kişiden 15 bin lira para dolandırdı. Bu anlar bankanın güvenlik kamerası tarafından da saniye saniye kaydedildi. Zanlının her dolandırıcılık olayında görünüşünü değiştirdiği ortaya çıktı. Kimi zaman top sakal bıraktığı kimi zaman da gözlük taktığı görüldü. Polis dolandırıcılık olaylarının artması üzerine zanlıyı yakalamak için operasyon başlattı. Zanlının sabahları Tarsus’a gittiğini belirleyen polis sabahleyin garda operasyon başlattı. Polis zanlıyı garda trene binerken yakaladı. Emniyete getirilerek sorgulanan zanlının, "Ben sadece yaşlıları dolandırıyorum" dediği öğrenildi.
Zanlı çıkarıldığı mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderilirken, dolandırıcılık suçundan 10 yıl daha hapis cezası olduğu ortaya çıktı.
(İHA)