BIST 9.007
DOLAR 32,32
EURO 35,07
ALTIN 2.282,29
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Binali Yıldırım'ın sözü sloganlarla kesilince

Başbakan Binali Yıldırım AK Parti grubundaki ilk konuşmasını coşkulu bir kalabalık altında yaptı. Tezahüratlar konuşmasını bastırınca Yıldırım, sık sık uyarmak zorunda kaldı.

Abone ol

Başbakan Binali Yıldırım ilk grup toplantısında yeni anayasa ve başkanlık sistemi için ivedilikle çalışmalara başlayacakları mesajını verdi.

Kürsüye çıktığı andan itibaren sloganlarla sözü kesilen Başbakan Binali Yıldırım, konuşmasını sürdüremeyince duruma müdahale etti.

Başbakan Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 65. Hükümetin Bakanlar Kurulu'nu açıklamasının ardından, TBMM'ye geldi.

COŞKULU BİR KALABALIKLA TBMM'YE GİRDİ

Bazı bakanlar tarafından dışarıda karşılanan Yıldırım, coşkulu bir kalabalıkla içeriye girdi. Meclis içinde de bazı milletvekilleri ve vatandaşların "Hayırlı olsun" tebriklerini kabul eden Binali Yıldırım, "Hayırlısı olsun bakalım." dedi. 

TEZAHÜRAT HİÇ BİTMEDİ

Kendisini bekleyen vatandaşlarla da "öz çekim" yapan Yıldırım, daha sonra bakanlar ve milletvekilleri eşliğinde AK Parti Meclis Grup Salonu'na girdi. 

Konuşması sloganlarla kesilen Yıldırım, "Bunlar beni konuşturmayacak öyle anlaşılıyor buyurun yoruluncaya kadar buyurun" dedi.

10 DAKİKA MÜSADE EDİN

Başbakan Yıldırım, konuşması tezahüratlarla kesilince partilileri "Heyecanınızı anlıyorum. Sesim arıza moduna geçiyor onun için biraz bana müsade edin 10 dakika meramımı anlatayım ondan sonra coşkuşa istediğiniz kadar serbestsiniz." sözleriyle uyardı.

Başbakan Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayladığı yeni kabine listesini açıkladıktan sonra partisinin ilk grup toplantısında konuştu. İşte Yıldırım'ın konuşmasından öne çıkan sözler:

DAVUTOĞLU'NA TEŞEKKÜR...

Partimizin ikinci genel başkanı değerli yol arkadaşım Sayın Ahmet Davutoğlu'nu bir kez daha bu vesile ile ülkemiz için milletimiz için yaptığı güzel hizmetlerden dolayı grubum adına, milletim adına teşekkürlerimi sunuyorum. 

YOLUN YOLUMUZ, SEVDAN SEVDAMIZDIR

Sayın cumhurbaşkanım, buradan AK Parti grubu olarak bir kez daha diyoruz ki yolun, yolumuzdur. Davan, davamızdır. Sevdan, sevdamızdır. Bu dün de böyleydi, bugün de böyle, gelecekte de böyle olmaya devam edecektir.

SORUNU ARADAN ÇIKARMAYA YEMİN ETTİK

"Bana operasyonlar ne zaman bitecek diye soruyorlar. Kanlı terör örgütü sivillerimize karşı silahlı saldırıları tamamen sonlandırıncaya kadar devam edecek. Kanlı terör örgütü güvenlik güçlerimize silahlı saldırısını durduruncaya kadar devam edecek.

Mutlak sürette vatandaşın can ve mal güvenliği sağlayıncaya kadar devam edecek. Silahların tamamen yok olmasına kadar devam edecek.

Bölgedeki vatandaşlarıma sesleniyorum. PKK'nın sizin gibi bir derdi sorunu yok, o bölgedeki sorun sizin sorununuz. O sorunu aradan çıkarmaya ahdettik, yemin ettik.

YOLLLARIN KRALI OLMAZ KURALI OLUR

(Grup toplantısını izlemeye gelen partililer kendisine "yolları kralı" tezahüratını yapınca) "Yolların kralı olmaz yolların kuralı olur. Yolları böldük, gönülleri birleştirdik.

HÜKÜMET PROGRAMI SAAT 15:00'TE MECLİS'TE

Bugün yoğun bir gündemimiz var. Saat 15:00'te Meclis'imiz açılacak. 65. Hükümetin programını Meclis genel kıurulunda okuyacağız ve böylelikle 65. Cumhuriyet Hükümeti'nin güven oyu sürecini başlatmış bulunacağız.

SURİYE MESELESİ

Suriye'de yaşanan 4 yılı aşan bu anlamsız savaş, yüzbinlerce din kardeşimizin hayatına mal oldu. Kimisi de hayatını tehlikeye attı ve denizlerde bebekten yaşlısına kadar birçok insan hayatını kaybetti. Türkiye, geleneksel misafir severliğiyle bağrını, kucağını ölümden kaçan mazlum çileli insanlara açtı. 3 milyon insanı bağrımıza bastık, kardeş bildik, ekmeğimizi paylaştık. Ekmeğimizi paylaşırız, ekmeğimizi böleriz Türkiye'yi böldürtmeyiz. Yolları böleriz, Türkiye'yi böldürtmeyiz.

PARALEL YAPIYLA MÜCADELE KARARLILIKLA DEVAM EDECEK

Devlet içinde devlet kurmaya heveslenen, güvenlik güçlerimizin, eğitim camialarımızın, cemaatlerimizin içine sızarak paralel bir yapılanma oluşturan, paralel örgüte karşı da mücadelemiz hiç ama hiç kararlılıktan, taviz vermeden devam edecek. Şunu herkes bilsin, kimse Türkiye Cumhuriyeti'yle bilek güreşine tutuşamaz. Tek devlet vardır, tek vatan vardır, tek bayrak vardır, tek millet vardır. Gerisi pasaryadır.

BAŞKANLIK SİSTEMİ VE YENİ ANASAYA İÇİN ADIMLAR ATILACAK

Artık Cumhurbaşkanımızın fiili durumu, seçimle işbaşına geçmiş Cumhurbaşkanımızın milletiyle ilişkindeki fiili durumu anayasaya uygun hale getirmek biz AK Parti grubunun en önemli işidir, boynunun borcudur. Bu sadece Cumhurbaşkanımızın meselesi değil, Türkiye Cumhuriyetinin gelecek meselesidir. 60, 80 darbeleriyle oluşan bu yeni Türkiye artık 2023 hedeflerine gidemez. Bu elbise, bu bedene dar geliyor. Biz başkanlık sistemi dahil yeni anayasayı gerçekleştirmek için gerekli çalışmaları hemen başlatacağız. Milletin beklentisi olan, sizlerin her seçimdeki vaadiniz olan yeni anayasayı hep birlikte yapalım, bu şerefe, bu onura siz de ortak olun. Eğer her zamanki gibi ipe un sererseniz biz ne yapacağımızı biliyoruz. 

ÜRETİME İSTİHDAMA TEŞVİK

Yeni dönemde Türkiye'nin mali disiplininden asla taviz vermeden yatırımlarının artırılması için Türkiye'nin her bölgesine yatırım yapılması için üretimi, istihdamı tüm gücümüzle teşvik edeceğiz, destekleyeceğiz. Adeta yatırımcının önüne turkuaz halı sereceğiz. Üretmeyen, iş, aş oluşturmayan, ürettiğini satamayan pastayı, ekmeğini, somununu büyütemez. Bunu yaparken elde edilen bütün katma değerler, bütün refah vatandaşlarımızın bütün kesimleri arasında adil paylaşımını sağlayacağız. bunun da tedbirini alacağız. Emeklimize, kamu çalışanımıza, çiftçimize, engellimize, köylümüze her türlü hakları, her türlü imkanı eldeki bütçeyle orantılı olarak bugüne kadar nasıl verdiysek, bugünden sonra da iyileştirerek devam ettireceğiz. Önceliğimiz üreterek büyüyen ekonomi olacak. Bunu da bu vesileyle paylaşmak istiyorum. Bu konuları gerek bugün hükümet programımız okunurken, gerekse önümüzdeki günlerde grup toplantılarında çeşitli vesilelerle paylaşacağız.