BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,97
ALTIN 2.431,96
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Binali Yıldırım'ın o sözlerinin altını çizin!

'Binali Yıldırım'ın pazar günü İzmir'de Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu hedef alan açıklamalarını dikkatle okumak lazım.'

Abone ol

Hürriyet gazetesi yazarı Mehmet Y. Yılmaz, Binali Yıldırım-Ahmet Davutoğlu-Bülent Arınç arasında yaşanan 5 Ocak Bakanlar Kurulu toplantısı tartışmasıyla ilgili Başbakan'ı hedef alan bir yazı yazdı.

"Davutoğlu'nun korkarak uyanacağı rüya" başlığı attığı bugünkü yazısında Yılmaz, Binali Yıldırım'ın pazar günü İzmir'de yaptığı konuşmaya herkesin dikkat etmesi gerektiğini yazdı.

Yıldırım'ın 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimi için siyasette yeni bir dönemin başladığı mesajını gönderdiğinin altını çizen Yılmaz, "Ve Davutoğlu'nun da asla aklından çıkaramayacağı bir durum" yorumunda bulundu.

İşte Yılmaz'ın bugünkü köşesinden öne çıkan bölümler şöyle:

"Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sarayındaki özel danışmanı Binali Yıldırım'ın, 5 Ocak'ta Bakanlar Kurulu'na Cumhurbaşkanı'nın başkanlık edeceğini açıklaması hükümette "hoş" karşılanmadı.

...Başbakan Ahmet Davutoğlu, "bir hışım ile" konuştu:

"Cumhurbaşkanımızla beni ilgilendiren konular sadece Cumhurbaşkanımızın zatı ve benim tarafımdan açıklanır. Dolayısıyla 5 Ocak'ta böyle bir toplantı yok."

Biz de bu açıklamasını televizlondan dinleyip, "Peh peh peh" dedik! Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da konuştu tabii, Yıldırım'ın Cumhurbaşkanı'nın sözcüsü olmadığını, kendisine böyle bir görev verilmediğini söyledi, "İzmir milletvekili olması dışında bir pozisyonu yoktur" dedi.

BİNALİ YILDIRIM YANIT VERMEYECEK

Deniz Zeyrek'in analizinde belirttiğine göre Yıldırım'ın bu sözlere bir yanıt vererek, polemiği büyütmesi beklenmiyormuş.

Ama Yıldırım'ın, pazar günü İzmir'de ilçe kongresinde söylediği şu sözün altını çizmenizi öneririm:

"Yeni Türkiye'nin yeni yol güzergâhında nöbet değişiminde Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'nu işbaşına getirdik, görev verdik."

KİBAR BİR CÜMLE

Konuşmasını, "yandaş gözüyle" okursanız, bu "görevlendirmeyi" partisinin yaptığını söylediğini de düşünebilirsiniz ama Yıldırım'ın "10 Ağustos'ta yeni bir dönem başladığım" vurguladığını da unutmayalım. Bu vurgu, Davutoğlu'na bulunduğu makama nasıl geldiğini hatırlatan, kibar bir cümle aslında. Ve Davutoğlu'nun da asla aklından çıkaramayacağı bir durum.

ERDOĞAN-DAVUTOĞLU TARTIŞMASI BEKLEMEYEN!

Yani diyeceğim o ki "Başbakan yetkilerini kullanmaya meraklı Cumhurbaşkanı" olgusu nedeniyle bir siyasi kriz ya da tartışma beklemeyin. Davutoğlu, Erdoğan ile siyaseten çatıştığını rüyasında görse ter içinde uyanır, Eyüp Sultan'da kurban keser ki böyle bir rüya gördüğünden bile Cumhurbaşkanı'nın haberi olmasın!

Unutmayın ki Erdoğan, Davutoğlu'ndan çok daha güçlü bir siyasi kişiliği, Abdullah Gül'ü bir hamlede santranç tahtasının dışına itebilecek kadar güçlü ve akıllı bir oyuncu. Bunu en iyi bilebilecek olanlardan biri de Davutoğlu Ahmet Bey'den başkası değil, her ne kadar "bir beyin oğlu" olsa da!