BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,87
ALTIN 2.425,89
HABER /  POLİTİKA

Binali Yıldırım'dan son dakika Abdullah Gül açıklaması

Başbakan Binali Yıldırım, Moldova ziyareti öncesi Esenboğa Havalimanı'nda basın toplantısı düzenledi. Yıldırım, Abdullah Gül'ün 2019'da aday olacağı yönündeki iddialara yanıt verdi.

Abone ol

Başbakan Binali Yıldırım, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün bugün cuma namazından sonra yapacağı konuşmadan önce iddialara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yıldırım, Abdullah Gül’ün adaylığı ile iddialarla ilgili yaptığı açıklamada, “Daha günü gelmeden kimin nereye aday olacağının arayışına girmek hem millete karşı bir nezaketsizlik hem de birinin başkasına makam ikramı çok da demokrasiye uyan bir şey değil" diye konuştu.

Başbakan Binali Yıldırım, Moldova'ya hareketinden önce soruları yanıtladı.

Yıldırım, Deniz Baykal'ın Abdullah Gül ile ilgili açıklamasıyla ilgili olarak, "Hayır' kampanyası yapanlar doğrusu artık 'evet' çıktığına demek ki tam kani olmuşlar. Şimdi 'hayır' grubunun adayı kim olacak, makam dağıtma faslına geçmişler. Bu, iyi bir gelişme. Ama daha günü gelmeden kimin nereye aday olacağının arayışına girmek hem millete karşı bir nezaketsizlik hem de birinin başkasına makam ikramı çok da demokrasiye uyan bir şey değil" dedi.

Yıldırım, "Demokraside her oy aynı şekilde temsil edilir. Oyları eğitimli eğitimsiz olarak yeniden mi sayalım. Ana muhalefet seçimlerde yer almalı. Boykot etmekle hiçbir sonuç alınmaz" diye konuştu.