BIST 9.058
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.297,12
HABER /  POLİTİKA

Binali Yıldırım'dan Şırnak'tan çok önemli açıklamalar

Başbakan Binali Yıldırım, Şırnak'ta konuşuyor. Başbakan Yıldırım'ın konuşması canlı yayında internethaber.com'da...

Abone ol

Başbakan Binali Yıldırım, Karayolları Kavşağında düzenlenen toplu açılış ve temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Şırnak'a, Şırnak'ın yiğit insanlarına borçlu olduklarını ifade ederek, 15 Temmuz gecesinde Şırnak'ın da milletini, bayrağını, devletini, vatanını, cumhurbaşkanını, Meclis'i, başbakanı korumak için sokaklara döküldüğünü belirtti.

Başbakan Yıldırım, 15 Temmuz'da Kandil'den örgütün ele başlarının dağdakilere talimat verdiğini, bu gece askerlere saldırmayın dediğini dile getirdi.

Sabah saatlerinde darbe başarısız olunca Kandil'den "Darbeyi kaybettiler FETÖ'cüler, atış serbest, askere saldırabilirsiniz." dendiğinin altını çizen Yıldırım, şunları kaydetti:

"PKK ve FETÖ ortak çalışıyorlar. Bunların ikisi de ihanet şebekesidir. Bunlar aynı gövdenin kolları. PKK, FETÖ, DEAŞ aynı merkezden, aynı yüksek akıldan emir alıyorlar. Hollanda'nın, İsviçre'nin, diğer Avrupa ülkelerinin yaptıklarına bakın, bunu anlarsınız. Aynı anda hem FETÖ hem PKK teröristlerine kucak açıyorlar. Çünkü bunlar Türkiye'nin büyümesini, güçlenmesini, doğu ile batının, kuzey ile güneyin kucaklaşmasını istemiyorlar. Bunlar Türkiye'nin ekonomisinin büyümesini istemiyorlar. Terörün bitmesini, çatışmaların sona ermesini, Türkler ile Kürtlerin, Arapların kardeşçe yaşamasını istemiyorlar. Şırnak meydanından, on binlerin huzurunda açık açık söylüyorum, bütün terör örgütlerine: Türk'ün, Kürt'ün kardeşliğine asla zarar veremeyeceksiniz."

"BUNLARA GEÇİŞ VERMEYECEĞİZ"

Başbakan Yıldırım, yaptığı açıklamada, "Bu işin dönüşü yok" diyerek kararlığını ifaderken, "Türk ile Kürt'ün kardeşliği, bu coğrafyada tarih boyunca bize büyük zaferler kazandırdı. Bunu bilenler, aramıza nifak sokmaya çalışıyorlar. Nifak sokmak için de PKK gibi FETÖ gibi DEAŞ gibi terör örgütlerini kullanıyorlar. Bunlara geçit vermeyeceğiz." ifadelerini kullandı. 

Başbakan Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz öyle bir Türkiye istiyoruz ki hiç kimse inancından, mezhebinden, konuştuğu ana dilinden, kültüründen dolayı dışlanmasın, horlanmasın. Kürtler, Araplar, Zazalar; kimliğinizle gurur duyun, iftihar edin. O sizin iftihar vesikanızdır. Ama bir şeyle daha gurur duyacağız. Aynı zamanda ay yıldızlı al bayrağımızla da gurur duyacağız. Aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti devletimizle de gurur duyacağız. Çünkü hepimiz o bayrağın altında güvendeyiz. O bayrağın altında bağımsız şekilde yaşıyoruz."