BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,72
ALTIN 2.487,47
POLİTİKA

Binali Yıldırım'dan Singapur dönüşü her satırı olay açıklamalar

Başbakan Binali Yıldırım'dan Uzak Doğu seyahati dönüşü bomba açıklamalar. İnternethaber Yönetim Kurulu Başkanı Hadi Özışık'ın da aralarında bulunduğu gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yıldırım'ın açıklamaları...

Başbakan Binali Yıldırım, Singapur ve Vietman'ı kapsayan Uzak Doğu ziyareti dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Türkiye'deki sıcak siyasete ilişkin dikkat çekici açıklamalarda bulunan Yıldırım'ın gündeminde Kuzey Irak'taki referandum, Devlet Bahçeli'nin 'savaş sebebi' açıklaması, Meral Akşener'in yeni partisi ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun atletli fotoğrafı vardı.

YPG YAPILANMALARI

Kaygılarımızı muhataplarımızla paylaşıyoruz. Bizim için PKK neyse YPG o. DEAŞ ayrı bir baş belası. Orada ABD, Rusya, İran, rejim ve Türkiye var, koalisyon adı altında Avrupalılar var. Oradaki işlerin ana aktörlerle koordine edilmesi lazım. Herkes kafasına göre yaparsa sivil insan kaybı olur. Ülkelerin de karşı karşıya gelme durumu olur. Hepsi detaylı şekilde, sahada askerleri unsurlar tarafından koordine ediliyor. Siyasi boyutta değerlendiriliyor. Gerekli talimatları yetkilendirmeleri alıyorlar. İşin arka planında dünya kadar oparasyonel iş var.

Sitene Ekle