BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 35,26
ALTIN 2.325,14
HABER /  SEÇİM

Binali Yıldırım'dan Kocaoğlu'na yalanlama

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, Aziz Kocaoğlu'nun TOMA'lara su verilmesi emrini verdiği yönündeki iddialarını yalanladı.

Abone ol

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun, kendisine yönelik "TOMA'lara su verilmesi emrini verdiği" yönündeki iddialarını yalanladı.

Yıldırım, "Kocaoğlu, bu iddiasını kanıtlasın, ispatlasın bugün adaylıktan çekileceğim. Bu iddiasını ispat etmezse kendisi çekilmeli" dedi. Yıldırım, Aziz Kocaoğlu'nun görev ve yetkisinde olan itfaiyenin TOMA'lara su verilmesine yönelik kendisinin müdahalesinin mümkün olamayacağını belirtti.

''İFTİRA VE KARALAMA SİYASETİ YAPIYORLAR''

Kocaoğlu'nu, iddiasını ispata davet eden Yıldırım, şöyle konuştu:

"Aziz Kocaoğlu, TOMA'ya su verilmesi emrini benim verdiğimi iddia etmiş. İzmir'in yöneticileri, kendi görev ve sorumluluklarının bilincinde olmalı. Bu tür söylemlerle iftira ve karalama siyaseti yapıyorlar. Etik olmayan siyasi anlayışa İzmirliler layık değil. İzmirliler, beceriksiz ve kendilerini kandıran anlayışı terk etmeli, hizmet üreten anlayışı tercih etmelidir. 30 Mart bunun için iyi bir fırsat olacaktır. Benim itfaiyeye TOMA'lara su verin emrini verdiğimi iddia eden anlayış, bunu ispatla yükümlüdür. Kocaoğlu, bu iddiasını kanıtlasın, ispatlasın bugün adaylıktan çekileceğim. Bu iddiasını ispat etmezse kendisi çekilmeli."