BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,68
ALTIN 2.518,51
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Binali Yıldırım'dan KHK açıklaması: İhraçlar olacak

Başbakan Binali Yıldırım KHK ve bedelli askerlik konusunda açıklamalarda bulundu. Yıldırım, Son OHAL KHK'sında terörle mücadeleyi zaafiyete uğratmayacak düzenlemeler olacağını ifade ederken, bedelli askerlik konusuna ilişkin de dikkat çeken ifadeler kullandı.

Abone ol

Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde başbakanlık muhabirleri ile bir araya geldi. Yıldırım, Kanun Hükmünde Kararname ve bedelli askerlikle ilgili açıklamalar da bulundu. Son OHAL KHK'sının çıkacağını belirten Binali Yıldırım bedelli askerlik konusunun da Meclis'in öncelikli konusu olacağını ifade etti.

Başbakan Yıldırım, KHK'de "ihraçlar olup olmadığı" sorusunu "Bütün kurumlardan var, ağırlıklı emniyet ve TSK." şeklinde yanıtlamıştı. Başbakan Yıldırım'ın ifade ettiği gibi gecenin ilerleyen saatlerinde beklenen KHK yayımlandı.

OHAL'in 699 sayılı son KHK'sı yayınlandı

BEDELLİ ASKERLİK

Binali Yıldırım, "Bedelli askerlik tatil dönüşü Meclis'in öncelikli konusu olacak. Konuyla ilgili henüz verilmiş bir karar yok ama böyle bir ihtiyacın olduğu artık herkes tarafından biliniyor. Benim düşüncem çok daha radikal, ben bunun (bedelli askerlik) geçici bir düzenleme olmaması gerektiğini düşünüyorum." dedi.

Yıldırım, "Terörle mücadeleyi zaafiyete uğratmayacak düzenleme olacak." ifadesini kullandı. 

Başbakan Binali Yıldırım dünkü açıklamasında OHAL'in uzatılmayacağını ve son yayınlanacak KHK ile terörle mücadele adına yeni bazı önlemler alınacağını açıklamıştı.