BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,19
ALTIN 2.247,37
HABER /  GÜNCEL

Binali Yıldırım'dan İngiltere açıklaması

Yıldırım, Ankara'da katıldığı iftar programında gündemi değerlendirdi. Yıldırım, İngiltere'deki referandum ve AB ile yapılan vize müzakereleri için flaş mesajlar verdi.

Abone ol

Başbakan Binali Yıldırım, Ankara'da AK Parti MKYK üyelerine verilen iftar programında konuştu.

İngiltere'deki referandumdan AB'den ayrılma kararı çıkmasını değerlendiren Yıldırım, "Cameron Türkiye üç bin yıl AB'ye giremez gibi abuk sabuk laflar etti, bizi de üzdü. Ama İngiltere halkı onun dediğinin tersini yaptı" dedi. Yıldırım, vize serbestisi şartı olan terörle mücadele yasası konusundaki reform talepleri için de sert mesajlar verdi.

İşte Yıldırım'ın konuşmasından satır başları:

"DOSTLARIMIZ ARTACAK DÜŞMANLARIMIZ AZALACAK"

Türkiye'nin hamdolsun AK Parti gibi bir sigortası var. Türkiye'nin AK Parti dışında bir umudu yok. Bölgemizde dostlarımızı arttıracağız düşmanlarımızı azaltacağız. Bu yönde güzel gelişmeler oluyor, olacak.

İNGİLTERE'DEKİ AB REFERANDUMU

Maalesef İngiltere gibi bir müttefikimizin Başbakanı Türkiye'yi referandumdan evet çıkartmak için hedefine koydu. Türkiye üç bin yıl AB'ye giremez gibi abuk sabuk laflar etti, bizi de üzdü. Ama İngiltere halkı onun dediğinin tersini yaptı. Bu referandumun asıl muhatabı olan AB'nin de önemli dersler çıkartmalı. İngiltere gibi çok önemli bir üyenin neden bu noktaya geldiği derinlemesine incelenmeli. AB son dönemde kucaklayıcı olmak yerine duvarlarını tahkim ederek içe kapanmayı tercih etmişti. Mülteci sorununda gördüğümüz manzara budur. Mültecilere sahip çıkan ülke Türkiye olurken Avrupa duyarsız kalmıştır. Göstermelik bir kaç adım atmak gerçekleri değiştirmez.

VİZE SERBESTİSİ RESTİ

Türkiye, vize serbestisi için terörle mücadelesini müzakere konusu yapamaz. Türkiye'nin birliğinden, beraberliğinden, toprak bütünlüğünden daha önemli bir şey yoktur. Hiçbir anlaşma, hiçbir kolaylık, Avrupa'nın bize sağlayacağı vizeyle ilgili muafiyet asla ve asla terörle mücadele konusundaki kararlılığımızla müzakere konusu yapılamaz, pazarlık konusu yapılamaz.

"TERÖR ÖRGÜTÜ SİZİ DE PERİŞAN EDECEK"

Avrupalı dostlarımız artık gerçeği görmelidir. Ya Türkiye'yi dinleyecekler, Türkiye'nin sesine kulak verecekler ya da Türkiye'nin birliğine, dirliğine karşı mücadele eden bölücü terör örgütünün elemanlarının manipülasyonuna boyun eğecekler. Bir adım sonra göz kırptıkları, kucakladıkları o terör örgütü onları da perişan edecek. Bunu da buradan bugün söylüyoruz. Yarın geç olabilir. Sizin bu uyguladığınız tutarsız politikalar yarın güvenlik sorunu olarak önünüze gelecek. O zaman yine sizin yanınızda olan ülke Türkiye olacak.