BIST 9.042
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.300,61
HABER /  POLİTİKA

Binali Yıldırım'dan flaş Suriye açıklaması 6 ay içinde...

Başbakan Binali Yıldırım'dan flaş Suriye açıklaması geldi. Yıldırım, '6 ay içinde Suriye'de gelişmeler yaşarsak şaşırmayın' dedi.

Abone ol

Başbakan Binali Yıldırım, Suriye sorunu konusunda 6 ay içinde çözüme yönelik ciddi gelişmelerin olacağının sinyalini verdi.

Yıldırım, "Suriye politikası bakımında Rusya'nın Türkiye ilişkilerinin düzelmesinin çok büyük faydası var. Orada çözüm için birbirine zıt iki pozisyon varken, şimdi çözüme yönelik birlikte çalışma istek ve iradesi var. Bu bir kere en temel değişiklik. O halde ne oldu, buna İran'ı ve Amerika'yı da katarsanız Türkiye ile beraber bu sorunun çözümü için şartlar gittikçe olumlu hale geliyor ve bunun çözüme çok ciddi katkısı olacağı kanaatindeyim. Yani önümüzdeki 6 aylık süre içerisinde Suriye konusunda kayda değer gelişmeler yaşarsak şaşmayın" dedi.

"DENEYECEKLERDİR EN AZINDAN"

"FETÖ, silahlı eylem yapabilecek türde bir örgüte dönüşür mü? Bu konuda istihbari bilgiler var mı? Bundan sonra terör örgütü mantığıyla farklı eylemler yapabilirler mi?" sorusuna Başbakan Yıldırım "Yapabilirler, yaptırabilirler. İhtimal dahilinde, yapabilirler de. Yaptılar çünkü. Deneyeceklerdir en azından. Bireysel eylemlere, bazı önemli isimlere yönelik birtakım çalışma içine girebilecekleri, girmekte olduklarının bilgileri geliyor" diye yanıt verdi.