BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.308,50
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Binali Yıldırım'dan Erdoğan mesajı!

AK Parti 2. Olağanüstü Kongresi'nde genel başkanlık görevine getirilen Binali Yıldırım, oylama sonuçlarının açıklanmasının ardından teşekkür konuşması yaptı.

Abone ol

AK Parti'nin 2. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde tek aday olan Binali Yıldırım, bin 405 oy alarak AK Parti'nin yeni genel başkanı seçildi. Oylama sonrası delegelere teşekkür eden Yıldırım, "Kutlu yolculuğumuz hayırlı uğurlu olsun Yolumuz milletin sesi, partimizin lideri Recep Tayyip Erdoğan'ın yoludur diye konuştu.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Binali Yıldırım, AK Parti 2. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde bin 405 oy alarak genel başkan seçildi.
AK Parti, 2. Olağanüstü Büyük Kongresi Ankara Arena Spor Salonu'nda yapıldı.

Kongrede tek aday olan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Binali Yıldırım saat 10.40 sıralarında sivil plakalı makam aracıyla kongre

 salonuna geldi.

Yıldırım, kendisini karşılayan bakanlar, genel başkan yardımcıları ve parti yöneticileriyle tek tek tokalaştıktan sonra salona giriş yaptı.
Bakan Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım salondaki platformdan delegeleri selamladı ve partililere karanfil dağıttı.

ERDOĞAN'IN MESAJI AYAKTA DİNLENDİ

İstiklal Marşı'nın ardından, Cumhurbakanı Erdoğan'ın mesajı Adalet Bakanı Bekir Bozdağ tarafından okundu. Erdoğan'ın mesajını salon ve protokol heyeti ayakta dinledi.

OYLAMA SONRASI TEŞEKKÜR KONUŞMASI

Binali Yıldırım, kongrenin son bölümünde teşekkür konuşması yaptı. İşte Yıldırım'ın yaptığı o konuşma;

"Böylesine büyük, onurlu bir görevi şahsıma layık gören siz değerli dava arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. Sizlere, AK Parti'nin yeni genel başkanı olarak bana emanet ettiğiniz bu mukaddet bayrağı asla yere düşürmeyeceğime söz veriyorum. Rabbim, bu ağır sorumluluğun, bu büyük emanetin gereğini yapma kudretini hepimize nasip eylesin. Ülkemizin içinde bulunduğu zor günlerde sizin gibi yol arkadaşlarımla birlikte omuz omuza yürümekten büyük bir şeref duyuyorum.

"YOLUMUZ ERDOĞAN'IN YOLUDUR"

Yolumuz zor ama aydınlık bir yoldur. Geleceğimiz aydınlıktır. Bu kutsal emanete aynı derecede sahibi, sorumlusu, takipçisi olan büyük Türkiye hedefine hep birlikte emin adımlarla yürüyeceğiz. Kutlu yolculuğumuz hayırlı uğurlu olsun. Yolumuz milletin sesi, partimizin lideri Recep Tayyip Erdoğan'ın yoludur. Bugünkü kongreden, bu salonu hınca hınç dolduran, salona sığmayıp onbinlerce yol arkadaşımızın katıldığı bu kongrenin gerçekleşmesinde emeği geçen bütün kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum.

AK Parti'nin yeni genel başkanı olarak, bana emanet ettiğiniz bu mukaddes bayrağı asla yere düşürmeyeceğime söz veriyorum. Yolumuz zor ama aydınlıktır.

'BİZE HAVADA DA, KARADA DA, DENİZDE DE ÖLÜM YOK'

AK Parti, bugünlere kadınlarımız sayesinde geldi. Kadın kollarımıza her kademede, beldelerde, ilçelerde, illerde, Genel Merkezde fedakarca gece-gündüz demeden çalışan tüm kadınlarımıza, AK kadınlarımıza teşekkür ediyorum özellikle. Geleceğimiz olan gençler, AK Parti sizlerin omuzunda 2023, 2053, 2071 hedef ve vizyonunu gerçekleştirecektir. Sizde bu enerji olduğu müddetçe, evelallah bize karada da havada da denizde de ölüm yok.

'GERÇEK BİR VEFA ÖRNEĞİ'

Bu kongre, bizim ne kadar büyük, ne kadar güçlü bir aile olduğumuzu, kardeşliğin, birliğin, beraberliğin, lidere olan sadakatin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur. Gerçek bir vefa örneği, bu kongrede bir kez daha yaşanmıştır.

Gerçek bir vefa örneği sergilediniz. Türkiye için milletimiz için eserler üretmeyenler, hizmet yapmayanlar tarih sayfalarında yerlerini aldılar. AK Parti'nin adı ise bu ülkenin dağ gibi sorunlarına dağ gibi çözümler geliştiren bir parti olarak tarihe geçecek. 

Bir kez daha bize duyduğunuz güvenden dolayı teşekkür ediyorum. Değerli yol arkadaşladım, büyük kongrelerimizi çoşkuyla kutlamak bize nasip olur.

Kongremizin bize ve milletimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Hepinize saygılarımı sunuyorum.

Allah'a emanet olun, sağolun var olun hoşçakalın..."