BIST 9.682
DOLAR 32,55
EURO 34,92
ALTIN 2.425,21
HABER /  POLİTİKA

Binali Yıldırım'dan Almanya'da gurbetçilere müjde

Başbakan Binali Yıldırım, Almanya'nın Düsseldorf kentinde Türklere seslendi, gurbetçiler için yapılan yeni düzenlemeleri açıkladı.

Abone ol

Başbakan Yıldırım, Almanya'da yaptığı konuşmada gurbetçilere "Artık Türkiye'de telefonlarınızı kullanabileceksiniz. Artık alınan mahkeme kararları da Türkiye'de geçerli olacak bu çile de sona erecek. Türkiye'de okumak isteyenlere özel kontenjan verilecek" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım’ın Düsseldorf'ta Oberhausen Arena'da düzenlenen “Memleket Sevdalıları Evet Diyor” isimli etkinlikte konuştu. İşte Başbakan Yıldırım'ın konuşmasından öne çıkan satır başları:

"Sizlerin arkasında Başbakanınız Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanınız Recep Tayyip Erdoğan, sizin arkanızda Türkiye Cumhuriyeti var. Kendinizi asla yalnız hissetmeyeceksiniz. Zor şartlarda çalışarak, didinerek kazançlarınızı Türkiye'nin kalkınması, ilerlemesi, büyümesi için büyük bir kaynağa dönüştürdünüz. Sizin hakkınız ödenmez.

ARTIK TÜRKİYE'DE TELEFONLARINIZI KULLANABİLECEKSİNİZ
2002 yılında Türkiye AK Parti iktidarıyla tanıştı. AK Parti iktidarı çok büyük atılımlara imza attı. Bu atılımların gerçekleştirilmesinde şüphesiz sizlerin büyük desteği ve katkısı var.Bir yandan ülkemizi kalkındırırken bir yandan da sizlerin beklentilerini, taleplerini göz ardı etmedik. Pasaport harçları çok yüksekti, indirin dediniz, indirdik mi? Dövizle askerlik bedelini 6 kat indirdik mi? Mavi kart sahibi gençlerimizin Türkiye'deki devlet dairelerinde çalışmasının yolunu açtık mı? Sizlerin de doğum yardımı, çeyiz, konut hesaplarından faydalanmasını sağladık mı? Türkiye'ye getirdiğiniz arabalarınızın 2 yıl süreyle Türkiye'de kalmasının önünü açtık mı? Artık Türkiye'de telefonlarınızı da rahatça kullanabileceksiniz.

MAHKEME ÇİLESİ SONA ERECEK
Almanca'yı Almanlar'dan daha iyi öğreneceksiniz. Türkçeyi de aynı şekilde muhafaza edeceksiniz. Yurtdışından Türkiye'ye gelen öğrencilerimizin üniversite katkı paylarını artık biz ödüyoruz. Yapacaklarımız daha çok var. Burada mahkeme oluyor, aranızda anlaşmazlıklar oluyor. Alınan mahkeme kararlarının Türkiye'de geçerli olmasında engeller var. Bu mahkemeyi kazandığınız halde bir türlü sonu gelmeyen tekrar belirsiz bir yola giriyorsunuz. İşte bunu da ortadan kaldırıyoruz. Artık alınan mahkeme kararları da Türkiye'de geçerli olacak bu çile de sona erecek.

TÜRKİYE'DE OKUMAK İSTEYENLERE ÖZEL KONTENJAN
Türkiye'de yükseköğrenim görmek isteyen gençlerimize yönelik özel, size has kontenjanlar oluşturacağız. Üniverseterde Türk diasporası araştırma enstitüsü kuracağız. Yurtdışında yaşayan vatandaşlarımız Türkçeyi ana dili gibi konuşan gazeteciler olarak yetişecekler, ayrıca yaşadıkları ülkenin dilini de en az onlar kadar güzel konuşan gençlerimiz yetişecek.

TERÖRİST BAŞINI DA EVELALLAH İGETİRECEĞİZ
FETÖ'yü hem Türkiye'de hem de dünyanın sığındıkları inlerinde bulup teker teker adalete teslim edeceğiz. Bu darbenin planlayıcısı, Pensilvanya'da oturan terörist başını da evelallah getireceğiz, hesabını soracağız.

TÜRKİYE PARMAK SALLAMAYLA KORKUTULACAK BİR ÜLKE DEĞİLDİR
Türkiye terörden arındığı için bazıları rahatsız olabilir. Açık söylüyorum, terörü de terör destekçilerini de teröre göz kırpanları da teröre yataklık yapanları da Türkiye olarak rahatsız etmeye sonuna kadar devam edeceğiz. Öyle Türkiye'ye ders vermeye kalkılan günler geride kaldı. Türkiye parmak sallanmayla korkutulacak bir ülke değildir. Eğer terörün yanında olmaya devam edenler olursa bilsinler ki o terör bir gün gelecek kendisini koruyanları da yakacak. Koyunlarında besledikleri yılanlar bir gün onları da sokacak.

ASLA YALNIZ DEĞİLSİNİZ
Burada asla yalnız değilsiniz, sizin arkanızda 80 milyonun duası var. Almancayı Almanlardan daha iyi öğreneceksiniz, Türkçeyi de muhafaza edeceksiniz.

BU SİSTEM ÇİFT BAŞLILIĞI KALDIRIYOR
Tek adam gelecekmiş. Bir tane cumhurbaşkanı seçiyoruz. İki tane mi var Almanya'da? Biri kaptan olacak biri yardımcı olacak. Bu sistem çift başlılığı ortadan kaldırıyor.

Mevcut sistemde anayasa mahkemesinde sadece yapılan değişiklik artık askeri yargı kaldırıldı. Yargı tek hale geliyor. Askerin sivilin ayrı yargısı olmaz.

BELEDİYE BAŞKANLARI DA PARTİLİ
Cumhurbaşkanı partiliymiş. Ben başbakanım benim partim yok mu? Belediye başkanları da partili. CHP'li belediye başkanı partiliyim diye belediyeye gitmeyecek mi? Kılıçdaroğlu herhalde iktidar olma umudu görmediği için takılmış buraya. Cumhurbaşkanı partili olmazmış. Partili olur. Herkesin partisi vardır. Sizin hepinizin gönlünde bir aslan yatar. Bu başka bir şey, görevinizi yaparken partizanlık yapmamak ayrı bir şey.

CHP 18 YAŞA DA KARŞI
Bunların birçoğunu esasen hepsi biliyor ama söylemiyorlar, işlerine gelmiyorlar. CHP 18 yaşında milletvekili olmaya karşı çıkıyor. 18 yaşına, 19-20-21-22-23-24 yaşlarına kadar oy verin ama sakın aday olmayın diyorlar. Öyle yağma yok. Gençler hem seçecek, hem de seçilecek.

ARTIK ZAYIF İKTİDARLA TÜRKİYE ZAMAN KAYBETMEYECEK
Cumhuriyet kuruldu, rejim tartışması sona erdi. Ama Türkiye'de hala bir rejim tartışması tutturmuş gidiyorlar. Buna kendileri de inanmıyorlar. Milli Mücadele'de Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları cumhuriyeti kurdu, rejimin adını koydu. O cumhuriyet gün geçtikçe gelişiyor, demorkasiyle daha da güçleniyor. Güç milletin eline geçiyor.

Siz bu değişikliği kendiniz için yapıyorsunuz diyorlar. Biz bugüne kadar yaptığımız hangi işi kendimiz için yaptık. Marmaray'ı, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü, Avrasya Tüneli'ni kendimiz için mi yaptık? Demokratik adımları kendimiz için mi attık? Bugüne kadar ne yaptıysak sizin için, ülkemiz için yaptık. Bu anayasa değişikliğini de ülkemiz için yapıyoruz.

BU SİSTEM CHP'Yİ DEĞİŞTİRECEK
Bazıları bu değişiklikten rahatsız. Seçilmiş hükümetlere artık darbe yaptıramayacaklar. Merhum Menderes'e yaptıklarını bundan sonra hiçbir hükümete yapamayacaklar. CHP artık korkutmayla, kutuplaştırmayla, istismarla oy toplayamacak. Bu sistem CHP'yi değiştirecek. Onlar yenilikten korkuyorlar, reformdan korkuyorlar, onun için hayır diyorlar.

Bölücü terör örgütleri de bu koroya katılmış gibi gözüküyor. Diyorlar ki 'evet' çıkarsa biz biteriz. 'Evet' çıkacak siz de biteceksiniz.