BIST 9.548
DOLAR 32,51
EURO 34,56
ALTIN 2.491,99
HABER /  GÜNCEL

Binali Yıldırım'dan Ağrılı Marya'ya burs müjdesi!

Başbakan Binali Yıldırım, TEOG birincisi öğrencilerden Ağrılı Marya Polat'a, bundan sonraki eğitim hayatı için burs müjdesi verdi.

Abone ol

Başbakan Yıldırım, "Türkiye'yi bölmeye çalışanlar, bizi birbirimize düşürmeye çalışanlar, bunlar yerli değil, bunlar başkalarının, üst akıllarının akıllarıyla hareket ediyorlar." dedi. Öte yandan, Başbakan Yıldırım'ın, TEOG birincisi öğrencilerden Ağrılı Marya Polat'a, bundan sonraki eğitim hayatı için burs müjdesi verdiği öğrenildi.

Başbakan Yıldırım, Ağrı Stadyumu'nda gerçekleştirilen 18 tesisin toplu açılış töreni ve iftar programına katıldı. Burada konuşan Yıldırım, ramazan ayının 15. iftarını Ağrılı hemşehrileriyle yapacaklarını belirterek, Ağrılılara bereket sofrasında kendilerini kabul ettikleri, ekmeklerini paylaştıkları için teşekkür etti.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in Türkiye'nin nereden nereye geldiğine en güzel örneklerden biri olduğuna dikkati çeken Yıldırım, Türkiye'de yapılanları anlamayanlara en güzel cevabı Şimşek'in hem Kürtçe hem de Türkçe olarak verdiğini söyledi.

Ağrı'nın kendisinin ilk göz ağrısı olduğunu ve dedelerinin önce Ağrı'ya yerleştiklerini anlatan Yıldırım, AK Parti'nin kutlu yürüyüşe başladığı dönemde de kendisinin Ağrı'da görevlendirildiğini aktardı.

Yıldırım, destekleri için Ağrılılara teşekkür ederek, "Siz terör örgütüne yüz vermediniz, hendeklere izin vermediniz, onlar 'Böleceğiz' dedi, siz 'tek Türkiye' dediniz. Onun için sizlere teşekkür ediyorum." diye konuştu.

AK Parti'nin 15 yıl önce bu dava, kutlu yürüyüş için yola çıktığında partinin başında kurucu lider Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın olduğunu hatırlatan Yıldırım, onun liderliğinde Türkiye'nin her bir köşesine hizmetler götürdüklerini söyledi. Başkan Yıldırım, Ağrılılara Erdoğan'ın da selamını getirdiğini belirtti.

Yola çıkarken "Türkiye'de artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak." dediklerini anımsatan Yıldırım, ülkenin hiçbir yerini ücra köşesi olarak görmediklerini belirterek, "Bu ülkenin bütün vatandaşları birdir, hepiniz birinci sınıf vatandaşsınız, ister Türkçe konuşun, ister Kürtçe konuşun fark etmez." ifadesini kullandı.

Konuşması sırasında sesinin kısılması üzerine Binali Yıldırım, "Ses su koyuverdi." diye espiri yaptı.

Ülkenin her yerine aynı fırsatı, imkanları sunduklarını anlatan Başbakan Yıldırım, Mehmet Şimşek'i örnek gösterdi. Köyden çıkan bir çocuğun bugün ülkenin ekonomisini yönettiğini anlatan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İşte Türkiye, bu Türkiye'yi bölmeye çalışanlar, bizi birbirimizi düşürmeye çalışanlar, bunlar yerli değil, bunlar başkalarının, üst akıllarının akıllarıyla hareket ediyorlar. Asla ve asla sizin geleceğinizi, sizin çocuklarınızın geleceğini bunlar düşünmüyor, bunlar efendileri ne derse onu yapıyorlar. Bunlar sadece ayrıştırmayı, öldürmeyi, insanların arasına ayrılık tohumları ekmeyi bilirler ama Allah'a şükür Ağrı, bu oyunlara gelmedi, elinin tersiyle terörün bu oyunlarını itti. İnadına 'kardeşlik' dediniz, inadına 'birlik' dediniz, inadına 'beraberlik' dediniz."

Türkiye'yi adaletle, demokrasiyle, hukuk devleti ile kalkındırdıklarını söyleyen Yıldırım, 14 yılda Türkiye'nin bütün şehirlerini, bütün bölgelerini ayağa kaldırdıklarını, bölgeler arasında ayrımcılığa son verdiklerini, doğu ile batı arasındaki adaleti sağladıklarını aktardı.

Yıldırım, barışı yurdun her köşesinde hakim kılacaklarını kaydetti.

 BAŞBAKAN YILDIRIM'DAN AĞRILI ÖĞRENCİYE BURS MÜJDESİ

Başbakan Binali Yıldırım'ın, Ağrı ziyaretinde özel olarak görüşerek tebrik ettiği ve valilikçe düzenlenen iftar programında Türkiye'ye tanıttığı TEOG birincisi öğrencilerden Ağrılı Marya Polat'a, bundan sonraki eğitim hayatı için burs müjdesi verdiği öğrenildi.

Başbakan Binali Yıldırım'ın, Ağrı ziyareti kapsamında Ağrı Valiliğince düzenlenen toplu açılış töreni ve iftar öncesi özel görüşerek tebrik ettiği ve konuşması sırasında bulunduğu yerden ayağa kalkmasını isteyerek, Türkiye'ye tanıttığı Polat, Başbakan Yıldırım'ın takdirini kazanmanın mutluluğunu yaşıyor.

Polat, iftarın ardından yaptığı açıklamada, 6 kardeş olduklarını ve babasının inşaatlarda çalıştığını söyledi.

Zor koşullarda elde ettiği başarının altında, sürekli değil, ama disiplinli çalışmanın yattığını ifade eden Polat, şöyle konuştu:

"Yeri geldi ders çalıştım, yeri geldi film izledim. Yani günümü hep ders çalışarak geçirmedim. Öğretmenlerimin üzerimde çok hakkı var. Hem kendi çabamla hem de öğretmenlerimin destekleriyle bugünlere geldim. Hiçbir şey imkansız değildir. Sadece çalışın, eğer başarı sizin yanınızdaysa her kapı size açılır. Çapa Fen Lisesini bitirip, Çapa Tıp Fakültesi'ne geçmek ve sonrasında beyin cerrahı olmak istiyorum. Başbakanımız bana müjdeli bir haber verdi. Bütün eğitim masraflarım hayırsever bir iş adamı tarafından karşılanacakmış. Çok güzel bir haberdi. Bunu duyduğumda şokyaşadım. Arkadaşlarıma tavsiyem, çok çalışsınlar ve öğretmenlerinin öğütlerini dikkate alsınlar."

"BU BAŞARIYI BEKLİYORDUK"

Polat'ın eğitim gördüğü Mehmet Melik Özmen Ortaokulu'nun müdürü Nurullah Özden ise Polat'ın çok başarılı bir öğrenci olduğunu söyledi.
"Polat'ın böyle büyük bir başarıyı yakalayacağını bekliyorduk" diyen Özden, "Umudumuz daha güzel günler, daha yeni Marya'ların Ağrı'dan çıkması. Okulumuzda çok başarılı öğrenciler var. Öğrenciler çok çalışsın ve heyecanlarına yenik düşmesin." dedi.