BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,89
ALTIN 2.425,76
HABER /  POLİTİKA

Binali Yıldırım'a kadınlardan destek!

Başbakan Binali Yıldırım, İzmir'de Dünya Kadınlar Günü için düzenlenen buluşmada, anayasa değişikliği referandumu hakkında açıklamalarda bulundu.

Abone ol

Başbakan Binali Yıldırım, İzmir'de 16 Nisan için kadınlardan destek istedi. "Hayır demek insanın fıtratına uygun değil" diye konuşan Yıldırım, 15 Temmuz'da sokağa çıkan kadınları anlattı, o gece 11 kadının şehit düştüğünü söyledi.

Başbakan Binali Yıldırım, iki günlük İzmir ziyaretinin dünkü ilk gününde kadınlarla bir araya geldi. 15 Temmuz'da meydana inen kadınların yüzde 51'inin kadın olduğunu söyleyen Yıldırım şöyle konuştu:

"Onlar genç kuşakların bu ülkede bağımsız yaşamaları için ay yıldızlı bayrağın yere düşmemesi için kendilerini feda ettiler. Şerife Boz, hatırlayın bir kamyonun direksiyonuna geçmiş, yanına başka bir kadın arkadaşını almış, darbecilere karşı koymak için yollara çıkmış. Bunlar hepimizin zihninde yer etmiş. Ayrıca 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde tankların üstüne korkusuzca yürüyen kadınların mücadelesini hangi ifadeler tam olarak anlatabilir. O gece 11 kadın kahramanımızı şehit verdik. Milletimiz onları asla unutmayacak.

Kadınlar, Başbakan Binali Yıldırım ile fotoğraf çektirmek için büyük çaba gösterdi. Yıldırım da kadınların fotoğraf taleplerini geri çevirmemeye çalıştı. Gecede kadınlara, Şanlıurfa'da yapılan el işi oyalar, hediye edildi.

"HAYIR DEMEK İNSAN FITRATINA UYGUN DEĞİL"

Evlenirken "evet" diyoruz, eğlenceye giderken"evet" diyoruz, seyahate giderken, arkadaşlık kurarken "evet" diyoruz. "Hayır"ın kendisi zaten soğuk bir kelime. Reddetmek, "hayır" demek insan fıtratına uygun değildir."