BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,88
ALTIN 2.430,45
HABER /  SEÇİM

Binali Yıldırım'a 'başbakanlık' sorusu

AK Parti Genel Başkan Başdanışmanı Binali Yıldırım, başbakan olup olmayacağı yönündeki soruyu yanıtsız bıraktı.

Abone ol

AK Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Binali Yıldırım, cumhurbaşkanı seçimi için oyunu kullandı. 

Bornova Ali Suavi İlkokulu'na oyunu kullanmak için saat 11.10 sıralarında gelen Yıldırım, vatandaşlarla selamlaştıktan sonra 1334 nolu sandığın bulunduğu sınıfa geçti. Yıldırım, sandığa oyunu atarken hayırlı olmasını diledi.

YENİ BİR DÖNEM BAŞLIYOR 

Binali Yıldırım, çıkışta gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bugün Türkiye Cumhuriyeti demokrasi tarihinde yeni bir dönemi başlatacak seçim yapılıyor. Cumhurbaşkanı seçimi artık doğrudan demokrasi, halkın her hangi bir aracı kullanmadan 5 yıllığına ülkenin, devletin, milletin başı olacak ilk cumhurbaşkanını seçiyor. Milletimize, ülkemize hayırlı olsun" dedi.

YEREL SEÇİME GÖRE KATILIM DÜŞÜK 

Gazetecilerin sorularını da cevaplayan Yılrdırım, bir gazetecinin seçime katılımla ilgili bir soruya, henüz izleme şanslarının olmadığını, ama yerel seçimlere göre yoğunluğun daha az göründüğünü vurguladı. Yıldırım, "Yaz mevsimi, daha vaktimiz var, günler de uzun. Bizim arzumuz bu demokrasi şölenine bütün halkımızın olabildiğince fazla ilgi göstermesi ve katılmasıdır" cevabını verdi.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİ KUSURLU OLDU 

Bu seçim, yeni Türkiye'nin yol haritasında 'Benim de imzam olsun' diyen tüm vatandaşların doğrudan demokrasiye, doğrudan yönetime, katılımının en önemli başlangıcı olduğunu kaydeden Binali Yıldırım, Türkiye'de Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin hep sancılı geçtiğine dikkati çekerek, "Vesayetlerle, dayatmalarla, bazen doğrudan, bazen de dolaylı darbelerle Cumhurbaşkanlığı seçimleri ülkemizde demokrasimizin yer yer kusuru, ayıbı olarak hep yaşanmıştır. Bugün yapılan seçimlerle bir dönem tarihe karışıyor. Halkın doğrudan yönetime katıldığı, cumhurbaşkanı seçimini kendisinin yaptığı bir dönemi başlatıyoruz. 12. cumhurbaşkanımız bu şekilde seçilmiş olacak. Ülkemiz için milletimiz için hayırlı olsun" diye konuştu.

BENİM TERCİHİM BELLİ 

Bir gazetecinin "Erdoğan rozetiyle oy kullanmışsınız, seçim yasaklarına girmez mi?" sorusuna, "Bunda yadırganacak ne var. 50 gündür kampanya yürütüyoruz. Başka bir rozet mi takacaktık. Seçim yasağına girmez, bizim tercihimiz biliniyor. Kimseyi etkilediğimiz de yok. Girdik oyumuzu kullandık çıktık" cevabını verdi.

BAŞBAKANLIK SORUSU 

Yıldırım, "Başbakanlık için adınız geçiyor bununla ilgili neler söyleyeceksiniz?" sorusuna, "Arkadaşlar teşekkür ediyoruz. Memleketimiz için bu seçimlerin hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Yıldırım, çıkışta bazı vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.