BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,16
ALTIN 2.239,56
HABER /  SEÇİM  /  ANKET

Binali Yıldırım sonrası en çarpıcı anket sonucu

MAK Danışmanlık şirketi Binali Yıldırım'ın AK Parti Genel Başkanlığı'na gelişi sonrası yapılan Başkanlık Sistemi anketi sonuçlarını açıkladı.

Abone ol

MAK Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat, halkın yüzde 54.8'lik kısmının Binali Yıldırım sonrası fiili başkanlık sisteminin başladığı kanaatinde olduğunu söyledi. 

Milat gazetesinin haberine göre, Kulat, "Yapılan son anket sonuçlarına göre AK Parti'ye daha önce en az bir kere oy vermiş seçmenin yüzde 93.8'lik oranda ‘AK Parti'nin oyları artar' cevabını verdiğini" söyledi.

BİNALİ YILDIRIM'A YÜZDE 94'LÜK DESTEK
 
Başbakan Binali Yıldırım'ın AK Parti MKYK toplantısında aday olarak açıklanmasının hemen ardından konuyu telefon anketiyle vatandaşlara sorduklarını kaydeden Kulat, AK Parti'ye oy verdiğini söyleyen seçmenin yüzde 94'lük oranının Binali Yıldırım'ın doğru tercih olduğunu belirttiğini söyledi. Bu oranın şu anda daha da artmış olacağını ifade eden Kulat, Binali Yıldırım'ın Başbakan olmasının halkta olumlu bir hava ve beklenti yarattığına dikkat çekti.
 
AK PARTİ OY ORANI ARTAR
 
Kulat, "Seçmene 'Binali Yıldırım ile AK Parti'nin oylarının artacağını düşüyor musunuz?' sorusunu yönelttiğimizde AK Parti seçmeninde bu oran yüzde 94 civarında çıktı. AK Parti'ye oy vermeyen seçmenler dahi Binali Yıldırım ile AK Parti'nin oylarının artacağını düşünüyor. Seçmende oluşan bu olumlu kanaatin sebebini araştırdığımızda ise Binali Yıldırım döneminde yapılmış somut projelerin vatandaşlarda olumlu bir hava yarattığı anlaşılıyor" dedi. 
mak danışmanlık başkanlık sistemi anketi binali yıldırım desteği arttırdıMak Danışmanlık anket sonuçlarına göre AK Parti'nin Başkanlık Sistemi projesine seçmen desteği Binali Yıldırım'la birlikte yükselişe geçti.

GÜLÜMSEYEN VE GÜLÜMSETEN İCRACI HÜKÜMET

AK Parti'ye oy vermeyen seçmende daha önceki dönemlerde partiye ve parti yöneticilerine karşı sert bir duruş olduğunu kaydeden Kulat, bu algının Başbakan Binali Yıldırım ile kırıldığını söyledi. Kulat, "Son günlerde Binali Yıldırım'ı vatandaşlar beğeniyle karşılıyor. Çünkü insanlar çok konuşulmasından ziyade icrayı seviyorlar. Binali Yıldırım'da bu anlamda icracı bir geçmişe sahip. Bu memlekette yaşayan herkes Binali Yıldırım'ın yaptığı çalışmalarla, projelerle mutlaka temas halinde. İnsanlar bu nedenle somut dokunulabilen bir fotoğraf görüyorlar. Ben bu dönemi tarif edecek sloganın 'Gülümseyen ve gülümseten icracı hükümet' olacağını düşünüyorum" dedi.