BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,88
ALTIN 2.436,42
HABER /  POLİTİKA

Binali Yıldırım referandum için ilk kez oy oranı verdi

Başbakan Binali Yıldırım, İzmir'deki referandum çalışmalarında TGRT Haber'in sorularını cevapladı. Yıldırım, CHP liderinin diktatörlük iddialarına cevap verdi.

Abone ol

Başbakan Binali Yıldırım, 16 Nisan'da genel seçim yapılmadığını, Türkiye'nin anayasa değişikliği ile yeni yönetim sistemine karar vereceğini söyledi. Seçimin olduğu yerde diktatörlüğün olamayacağını ifade eden Yıldırım, "tek adam" eleştirilerine ise "Doğru tek adam ama milletin adamı, vesayetin değil. Millet seçiyor, oraya koyuyor" diye cevap verdi.

Başbakan Binali Yıldırım, dün TGRT Haber'de 'Referandum Özel' programında soruları cevapladı. Referandum boyunca Anadolu'nun bir çok şehrini dolaştıklarını 3 gündür de İzmir'de olduklarını ve İzmik'de daha fazla bulunmak istediğini söyleyen Yıldırım şunları söyledi: 

"Bu bir genel seçim değil, biz bir halk oylaması yapıyoruz. Bu oylamada da Türkiye geleceğine karar verecek, bundan sonra ki Anayasa değişikliği ve yönetim sisteminde değişikliğe gidiliyor.

"YÜZDE 50+1 RAHAT EVET ÇIKACAK"

Pazar günü gerekli cevap verilecek, İzmir'de 'evet' verenleri tehdit edenleri İzmir ve Türkiye sandığa gömerek gerekli cevabı verecek. 'Evet' sonucunun çıkacağı konusunda benim hiç bir tereddütüm yok ama bunu söyleyebilirim."

"BU NASIL DİKTATÖRLÜK"

Seçimler olacak, bu nasıl diktatörlük ben anlamıyorum. Anlayan birisi bana anlatsın. Diktatörlükte ölene kadar görevde kalınır, seçimler oluyor, seçimler devam edecek. Patron millet, milletin patron olduğu yerde nasıl tek adam olacak, nasıl diktatörlük olacak? Doğru tek adam ama milletin adamı, vesayetin değil. Millet seçiyor, oraya koyuyor. Sistem kendi içinde demokrasiyi işleten bir sistem. 

"BAYKAL VE KILIÇDAROĞLU YALAN SÖYLÜYOR"

'Türkiye bölünmez bir bütündür' diyor doğru mu? Yalandan kim ölmüş, yalan söylüyorlar. Anayasa da bu maddeler değişiyor mu? Hayır, nereden çıkarıyorlar bunları? 

"DERSLERİNİ ALDILAR"

'Öz yönetim' felan diyerek bir şeyler yapmaya kalktılar ne oldu? Derslerini aldılar. Tek bayrak, tek vatan, tek devlet, tek millet burada yerleşiyor artık yerleşiyor da değil yerleşmiş. Tüm Türkiye 15 Temmuz'da darbeyi önledi. Bu milletle oyun mu oynuyorsunuz?