BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,93
ALTIN 2.427,58
HABER /  GÜNCEL

Binali Yıldırım: O bayrak inmez, bu ezanlar dinmez

Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye Genç İş Adamları Konfederasyonu heyetini kabul programında konuştu. Yıldırım, terör örgütlerinin uzantılarını uyardı, bu milleti dize getiremeyeceklerini söyledi.

Abone ol

Başbakan Binali Yıldırım, Irak ile düzelen ilişkilere dikkat çekti ve ortak hedefin terör olduğu konusunda her iki ülkenin birbirini daha iyi anladığını söyledi. Avrupa'nın da bu gerçeği mutlaka göreceğini anlatan Yıldırım, Avrupa'nın terör örgütlerini değil Türkiye'yi muhatap alması gerektiğini kaydetti.

Çankaya Köşkü'nde genç iş adamlarıyla buluşmasında konuşan Başbakan Binali Yıldırım "Nereden nereye. O bayrak inmez, bu ezanlar

Kardeşim aklınızı başınıza alın, Kürt, Türk kardeş, bunları birbirine düşürmek isteyen de kalleştir. Bu kalleş de PKK'dır.

dinmez. Bu millet de dize gelmez. Herkes aklını başına alsın." dedi. Başbakan Yıldırım'ın konuşmasından satır başları;

"HERKES AKLINI BAŞINA ALSIN"

"Bugün Irak Türkiye'yi daha iyi anlıyor ve ortak hedefin PKK olduğu, DEAŞ olduğu, terör olduğu konusunda hiçbir görüş ayrılığımız yok. Diğer ülkelerle de düzelteceğiz. Bölgenin huzura ihtiyacı var. Kardeşliğe, kalkınmaya ihtiyacı var. Biz Kürtler, Türkler, Araplar, hangi mezhep olursa olsun insan bizim inancımız bir insanı yaşatmak, cihanı yaştmakla eş değerdir. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın diyor. Dolayısıyla bizim bundan başka amacımız yok. Kardeşim aklınızı başınıza alın, Kürt, Türk kardeş, bunları birbirine düşürmek isteyen de kalleştir. Bu kalleş de PKK'dır. Bunların Kürt-Türk diye bir derdi yok. Sorun Kürtlerin de Türklerin de geleceğine ipotek koyan alçak terör örgütüdür. Bu sorunu da memleketin gündeminden çıkartacağız. Kürtlerin de devletin arasına bu alçakların girmesine izin vermeyeceğiz.

"BU MİLLET DİZE GELMEZ"

İnsanlar nereye giderseniz gidin ay yıldız bayrağını eline alıyor ve sokaklarda milletiyle gurur duyduğunu haykırıyor. Çok değil birkaç sene önce siyasi parti liderlerinin bazıları yanlışlıkla gittiler bölgeye, bayrağı cebine sokarak gezdiler sokaklarda. Nereden nereye. O bayrak inmez, bu ezanlar dinmez. Bu millet de dize gelmez. Herkes aklını başına alsın. Bizim durup dururken kimseyi kırıp dökmeye falan niyetimiz yok. Bizim niyetimiz belli. Bölgede barış, kardeşlik, huzur, birlik beraberlik, ülkemizde de gelecek hedeflere emin adımlarla gitmek. Bunun için gayret gösteriyoruz.

"AVRUPA ENİNDE SONUNDA BU GERÇEĞİ GÖRECEK"

Silah alsınlar, mühimmat alsınlar, gençleri dağa çıkarsınlar. Öyle yağma yok. Bunlara dur dedik. Avrupalı dostlarımıza bir çift lafımız var. Siz bu örgütün yanında duranlarla iş tutarsanız, Türkiye'den şikayet etmeye hakkınız yok. Türkiye, muhattap istiyor. Avrupa'yı, terör gruplarını değil. Kendisinin muhattap almasını istiyor. Avrupa eninde sonunda bu gerçeği görecek. Koruyup kolladıkları terör örgütünün uzantıları bir gün onların da başını ağrıtacak. Canını acıtacak. Bunu istiyoruz ki bugün anlasınlar. Anlamazlarsa kendileri bilecek. Kendi düşen ağlamaz."