BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  SEÇİM  /  YEREL SEÇİMLER 2019

Binali Yıldırım neden gecikti? Mehmet Acet açıkladı

AK Parti’nin İstanbul adayının açıklanması neden ertelendi? Herkesi aklında bu soru var. Yeni Şafak yazarı Mehmet Acet, nedenlerini bugünkü köşe yazısında paylaştı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Latin Amerika gezisi sonrası "İstanbul için biraz daha sabır" dedi, kafalar bir kez daha karıştı. Peki Erdoğan neden böyle konuştu? "Binali Yıldırım isminden vaz mı geçildi, ya da kendisi mi istemiyor” soruları bile gündeme geldi.

AK Parti kulislerini yakından takip eden isimlerden Yeni Şafak yazarı Mehmet Acet, bugünkü köşe yazısında adaylık ilanının 22 Aralık sonrası kalmasıyla ilgili iki neden paylaştı.

CHP'NİN ADAYINI GÖRME VE İLÇE ADAYLARININ BELİRLENMESİ
"(...)Bu taleplerden bir tanesinin “Acele etmeden, önce muhalefetin kendi adayını açıklamasını bekleme” arzusu olduğu dile getirildi.

Bu durumda, adaylık ilanının 22 Aralık sonrasına ertelenmesinin, Erdoğan’ın “İstanbul için biraz daha sabır” demesinin gerekçelerinden birinin burada saklı olduğunu düşünebiliriz. Meclis bütçe görüşmelerine Meclis Başkanı sıfatıyla Yıldırım’ın başkanlık edecek olması da, vakit kazanmak için anlaşılır bir gerekçe olabilir.

İkincisi Yıldırım’ın İstanbul’un ilçelerinin adayları belirlenirken bu sürece kendisinin de dahil olmasını talep ettiği de artık bilinmeyen bir şey değil. Bu süreç, ilçe adaylarının yeniden gözden geçirilmesi, Binali beyin görüşlerinin alınması için de zaman kazandıracaktır."