BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,83
ALTIN 2.410,97
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Binali Yıldırım müşterilerden fırça yedi!

Çağrı merkezi operatörünün yerine geçen Bakan Yıldırım müşterilerle samimi konuşunca fırçayı yedi!

Abone ol

Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım bir operatör şirketinin çağrı merkezi açılışına katıldı. Kulağına kulakları takıp müşterilerle konuşan Bakan Yıldırım müşterilerle samimi konuşunca telefonu suratına kapattılar. Bakan Yıldırım'ın bu muhabbeti protokolü kahkahaya boğdu.

Trabzon’da Turkcell Global Bilgi Çağrı Merkezi'nin açılışına katılan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Batı'daki yatırımı Doğu'da da yaptıklarını belirterek, "Teröre inat oralara yatırım yaptık. Havaalanı yaptık, bölünmüş yol yaptık. Hastane, okul, yaptık. Mücadele ettiler, yolumuzu kestiler, araçlarımızı yaktılar. İnat ettik, kazandık, Türkiye kazandı. Baktılar ki artık baş edemiyorlar havlu attılar" dedi.

Turkcell Global Bilgi'nin Türkiye'deki 15'inci, Karadeniz Bölgesi'ndeki 3'üncü Çağrı Merkezi'nin açılışı Trabzon'un Arsin İlçesi Organize Sanayi Bölgesi içindeki komplekste gerçekleştirildi. Açılışa Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Trabzon Valisi Recep Kızılcık, milletvekilleri, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, Saran Holding Yönetim Kurulu Başkanı Saadettin Saran ve diğer ilgililer katıldı.

CİLİV: ÇALIŞANLARIMIZIN YÜZDE 70'İ KADIN

Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, tesiste 500 çalışanla hizmet verildiğini, bu sayının yılsonuna kadar 700'ü aşacağını belirterek şunları söyledi: "Çalışanlarımızın yaş ortalaması 25, yüzde 31'i üniversite mezunu, yüzde 95'i ön lisans ve üniversite mezunu. Yüzde 70'i kadın. İstatistiklere baktım. Trabzon'da kadınlar çalışkan. Tarımı da dahil edince çalışan kadın oranı yüzde 44. Ama tarım dışında yüzde 17. Bizim tesisimizde çalışanlar içinde kadın oranı yüzde 70. "

TELEFONU BAKANIN YÜZÜNE KAPATTI

Tesisin açılışının ardından çalışanlarla sohbet eden Yıldırım, çağrı merkezindeki bir operatörün yerine geçerek, bir süre müşterilerle görüştü.

Merkezi arayan ve hattıyla ilgili işlem yapmak isteyen müşteriye, ”Ben Binali kiminle görüşüyorum. Turkcell müşteri hizmetlerinden arıyorum. Ben önce sizi tanıyayım kiminle görüşüyorum. Kusura bakma samimiyetten böyle konuşuyorum” dedi.

Yıldırım, görüşme sırasında konuşmasından dolayı müşterinin telefonu kapattığını belirterek, ”Adam bu nasıl hizmettir, nasıl konuşuyorsun diyerek kapattı” dedi.

Beykoz’da oturduğunu söyleyen diğer bir müşteriye Yıldırım’ın, ”Çok güzel yer orası Ortaçayır’ı bilir misin? Ben de oraya yakın oturuyorum” demesi, gülüşmelere neden oldu.

Bakan Yıldırım, ”Ben Trabzon’da çağrı merkezi açılışı yaptım, senin çağrını da ben karşıladım. Ulaştırma Bakanı hakkında bir fikrin var mı?” sorusuna ’yok’ yanıtı alınca ’iyi ne kadar güzel” demesi yanındakilerle birlikte gülüşmelere neden oldu.


cagri-merkezi-binali.jpg