BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,78
ALTIN 2.509,35
HABER /  SEÇİM

Binali Yıldırım İzmir'de Gaziemirlilerle buluştu

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, seçim çalışmaları kapsamında Gaziemirli vatandaşlarla buluştu.

Abone ol

2014 Yerel Seçimlerine kısa süre kala, seçim çalışmalarını tam gaz sürdüren İzmir Ak Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, İzmir'de Gaziemirli vatandaşlarla bir araya geldi. Konuşmasında Victor Hugo’nun “İzmir bir prensestir” sözünü hatırlatan Yıldırım, çalışmalarını anlattı, "İzmir’de göz boyama zamanı geçti” dedi.
 
Binali Yıldırım’a AK Parti Gaziemir Belediye Başkan Adayı Kerem Fahri Baykalmış, İzmir AK Parti milletvekilleri Rıfat Sait ve Ali Aşlık, Urla Belediye Başkan Adayı Ersan Eroğlu, Gaziemir İlçe Başkanı Sabır Telingün ve ilçe teşkilatı eşlik etti. Gaziemirli vatandaşlar Binali Yıldırım’ı “İzmir’e Binali Yıldırım gerek, Binali gelecek dertler bitecek, Her yer Binali her yer Yıldırım” sloganlarıyla karşıladı.

Tarihte birçok ünlü düşünürün İzmir’e övgüler yağdırdığını, Victor Hugo’nun “İzmir bir prensestir” dediğini hatırlatan Yıldırım, “Bugün bu insanlar İzmir’i görseler pişman olurlar. Söyledikleri o sözleri geri alırlar. Her şey ileri giderken, İzmir geri gitti. Çünkü İzmir’e hizmet ve proje gerek. İzmir’e tembel değil, çalışkan, üretken başkan lazım. 10 senedir İzmir geri gidiyor, Türkiye gelişiyor, İzmir yerinde bile saymıyor. Hiç merak etmeyin 30 ilçedeki ekibim ile biz sizlerin desteğiyle iş başına geldiğimizde, kaybettiğiniz yılları yıldırım hızıyla geri getireceğiz” dedi.

“ARTIK SIRTIMIZ YERE GELMEZ”

Yıldırım, “İşte Gaziemir işte İzmir. Bir yolculuğa çıktık ve bu yolda yalnız olmadığımızı bu meydan gösteriyor. Artık Gaziemir değişim istiyor, 30 Mart’ı iple çekiyor. Gaziemir’de öyle bir adayımız var ki, boy, pos, gençlik, yakışıklık bütün güzel vasıfları toplamış. Kerem Fahri Baykalmış ile 30 Mart’ta destan yazmaya hazır mısınız?” diye konuştu.

İzmir’in otopark, trafik, çevre kirliliği imar, işsizlik gibi pek çok sorunu olduğunu belirten Yıldırım, bir önceki seçimlerde İzmir halkının boş vaatlerle kandırıldığını dile getirdi. CHP’nin 2009 seçimlerinde Gaziemir için söylediği vaatleri sıralayan Yıldırım, “İşsizlik, sefaletin önüne geçilecek, Eşrefpaşa belediye hastanesi Gaziemir halkına sunulacak, her öğrenciye 1 litre su verilecek, hava kirliliği için önlemler alınacak, şahin tepesi çok amaçlı rekreasyon alanı olacak, yeşil mahallede kır düğünlerinin yapıldığı alanlar yaratılacak. Liste uzuyor da uzuyor. Var mı böyle bir şey? Bunları yaptılar mı? Bugün havadaki kirin pusundan İzmir körfezi görünmüyordu. Neden bahsediyorsunuz?“ şeklinde konuştu.
 

“GAZİEMİR’E BİR HASTANE DAHA AÇACAĞIZ”

Bugün İzmir'de 50 yataklı Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesi'nin açılışını yaptıklarını ve Sağlık Bakanlığı’ndan Gaziemir’e 100 yataklı bir hastane daha yapma sözü aldıkları müjdesini veren Yıldırım şöyle konuştu:

“Gaziemir’de 50 yataklı hastane var ama ilçenin nüfusu 130 bin. 50 yataklı hastane yeter mi? Gerçi eskiden o da yoktu. Hastanenin yanında 6,5 dönümlük araziyi hazineden sağlık bakanlığına devrediyoruz. Ve sağlık bakanlığı da hastaneyi yapacak. Bugün bunun sözünü aldım.”
 

“İZMİR’DE GÖZ BOYAMA ZAMANI GEÇTİ”

Gaziemir birçok şehirden büyük bir yer olduğuna dikkat çeken Yıldırım, “Aslında Gaziemir İzmir’in yükünü taşıyor. Serbest bölgesi, sanayi sitesi,küçük imalathaneleri. Gel gör ki Gaziemir’e giriş ve çıkış sadece 2 tane. Zaman geldi geçti iş yapmaya vakitleri kalmamış. İyi bildikleri bir iş var. Durmadan kaldırım değiştirip, kaldırım yaparlar. Bunu da seçimlere 5 kala yaparlar. Kordon boydan boya inşaat alanı, ışıklar değişiyor, kaldırımlar sökülüyor yeniden yapılıyor. Ne o İzmir’e hizmet ediliyormuş. Yemezler arkadaş yemezler. İzmir’de göz boyama zamanı geçti” diye konuştu.
 

“30 MART’TA SINIFTA KALACAKLAR”

Çocukların karnelerini aldığını ve yarıyıl tatillerinin Pazartesi günü biteceğini hatırlatan Binali Yıldırım, 30 Mart’ta CHP’nin eline de bir karne vereceklerini belirtti. Yıldırım, “Gaziemirli hemşerilerim soruyorum notlarını siz verin. Otopark; sıfır, trafik; sıfır, yeşil alan; sıfır, ulaşım; sıfır, kültür ve eğlence yerleri sıfır, rekreasyon merkezi; sıfır, istihdam; sıfır. Çok sıfır oldu. Bir tanede pekiyi verelim. Ama yok. Sonuç olarak da sınıfta kaldı. 30 Mart’ta bu karneyi vereceğiz. Bunları uzun bir tatile göndereceğiz. İzmir’i ihya edeceğiz. Herkes vaat verebilir, dilin kemiği yok. Ama önemli olan söylediğinizin altında kalmamaktır. 2009’ söz vermişler ancak her şey ortada. Büyük bir hüsran ve hayal kırıklığı. Şimdi yine gelecekler yeni sözler verecekler. Onlar zannediyor ki verilen sözleri siz unuttunuz. Geldikleri zaman denecek tek şey var. O da ‘Kusura bakma başkan, ikile” ifadelerini kullandı.
 

“BAŞIMIZDA MİLLETİNE AŞIK BİR LİDER VAR”

İktidara geldikleri günden bu yana milleti aldatmadıklarını, yapamayacaklarının sözünü vermediklerini dile getiren Yıldırım, “Çünkü bizim başımızda Türkiye sevdalısı, milletine aşık bir lider var. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan var” dedi.

İzmir’in 30 ilçesini gezdiğini ve herkesten ‘İzmir büyük köy olmaktan nasıl kurtulacak’ sözlerini duyduğunu aktaran Yıldırım, AK Parti iktidarının dağ gibi sorunları dağ gibi projelere dönüştürdüğünü ve İzmir’i de ihya edeceklerini aktardı.

“Türkiye’de yaptıklarımıza bakın, İzmir’de yapacaklarımıza karar verin“ diyen Binali Yıldırım, ülkenin 150 yıllık rüyası Marmaray’ı yaptıklarını, denizin 62 metre altından iki yakayı birleştirdiklerini ancak CHP’lilerin daha teleferiği 6 senedir çalıştıramadıklarını söyledi.
 

“HÜKÜMET DESTEĞİ YOKMUŞ, YILDIZLI YALAN”

Türkiye’nin bütün illerinde projeler yaptıklarını aktaran Yıldırım şunları söyledi:

“Lafı uzatmaya lüzum yok. Bizde az konuşma çok iş var. Bakanlar kurulundaki arkadaşlarım bana, ‘Bu adam yavaş konuşur soyadı gibi iş yapar’ diyorlar. Doğru söylüyorlar. Yoksa bu havaalanları, hızlı trenler, İZBAN, çevre yolu, Konak Tüneli, Kemalpaşa lojistik köyü, İzmir-İstanbul otoyolu ve daha birçoğu nasıl olacaktı. Memlekette elimizin değmediği yer kalmadı Allaha şükür. Say say bitmez. Ama bunların işi kolay. Çiçek, böcek, kaldırım. Sağdan say 3 soldan say 3. Bunların bir de bir huyu var. İş yapmıyorlar, bahanesi de ‘Hükümet bize destek olmadı’ diyorlar. Koca bir yalan. Yıldızlı yalan.”
 

“SEÇİMİN SONUCU ŞİMDİDEN GÖRÜLÜYOR”

İzmir’de en genç belediye başkan adayı olduğunu hatırlatarak konuşmasına başlayan AK Parti Gaziemir Belediye Başkan Adayı Baykalmış ise gecesini gündüzüne katarak halkın ihtiyaçlarını çözeceğini söyledi. Baykalmış, “Bu meydanın kalabalığı, bizlere 30 Mart’ta yapılacak seçimin sonuçlarını şimdiden gösteriyor. Bu meydandaki heyecanı, coşkuyu herkese anlatın. Bu bayrağı hem Gaziemir’de hem İzmir’de hak edilen yere taşıyalım” dedi.