BIST 9.080
DOLAR 32,38
EURO 35,00
ALTIN 2.324,14
HABER /  POLİTİKA

Binali Yıldırım : "Bu eferandumun kaybedeni yoktur"

Başbakan Binali Yıldırım, 16 Nisan referandumunun kaybedeni olmadığını söyleyerek, "vatandaşımız ülkemiz kazanmıştır" diye konuştu.

Abone ol

Başbakan Binali Yıldırım, 16 Nisan'daki referandumda milli iradenin bir kez daha tecelli ettiğini söyledi. Yeni anayasayla ilgili tüm tartışmaların artık sona erdiğini ifade eden Yıldırım, referandumun kaybedeni olmadığını, milletin ve ülkenin kazandığını kaydetti.

Binali Yıldırım, Beştepe'deki kutlamalarda konuştu. İşte Yıldırım'ın konuşmasından satır başları:

"Halk oylamasında milli irade bir kez daha tecelli etmiştir. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi, halkımız tarafından kabul edilmiştir. Anayasa değişikliğine evet diyen milletimizin kararı başımızın tacıdır. Değişime "evet" diyen milli iradeyi bir kez daha saygıyla selamlıyorum. Bütün milletimizi coşkuyla alkışlıyorum. Halkımızın sözü üzerinde hiçbir söz yoktur. Biz halkın ve milletin iradesini taşıyoruz.

Millet önümüze yeni bir yol haritası koydu. Onun işaret ettiği yolda yürümeye yol almaya devam edeceğiz. Halk oylamasında milletin verdiği mesaj açıktır ve nettir. Tüm tartışmaları halkımız sandıkta bitirmiştir.

"TERÖRLE MÜCADELE MESAJI VERMİŞTİR"

Millet bir kez daha devam demiş, Doğu ve Güneydoğu'daki vatandaşlarımız terörle mücadeleye kararlılıkla devam mesajıyla gereken desteği göstermiştir. İçeride ve dışarıda demokrasiyi tartışma konusu yapanlar mahcup olmuşlardır.

"REFERANDUMUN KAYBEDENİ YOKTUR"

Referandum zafer ve hezimet şeklinde anlatılmamalı yorumlanmamalı. Bu referandumun kaybedeni yoktur, bütün millet kazanmıştır ülke kazanmıştır. Evet diyen de hayır diyende bu ülkenin vatandışıdır hepimizin kabulüdür. Bu referandum süreci son derece sukunet içerisinde olgun bir atmosferde gerçekleşmiştir."