BIST 9.510
DOLAR 32,60
EURO 34,82
ALTIN 2.492,98
HABER /  POLİTİKA

Binali Yıldırım Bartınlılara referandum çağrısı

Başbakan Binali Yıldırım 16 Nisan referandumu ile ilgili mitinglere devam ediyor. Başbakan Binali Yıldırım, Bartın'lılara video konferans sistemi ile seslendi. 16 Nisan'da yapılacak referandum için vatandaşlardan destek istedi.

Abone ol

Başbakan Binali Yıldırım, Bartın mitingi için toplananlara Sinop'tan video konferans sistemi ile hitap etti. 

Başbakan Binali Yıldırım, Bartın’a gelişinde Çaycuma Havaalanı’na sis nedeniyle iniş yapamadığı için  Başbakan Yıldırım direkt Sinop'a geçiş yapmıştı. 

"Bartın tamam Bartın işi bitirmiş güçlü Türkiye'ye karar vermiş" diyerek konuşmasına devam eden Başbakan Binali Yıldırım, Bartın'a yapılan hizmetler ile ilgili de bilgiler verdi.

16 Nisan'da yapılacak halk oylaması "sadece Bir hükümet sistemi değişikliğidir' diyen Binali Yıldırım, CHP'nin söylemlerini de eleştirdi. 

Birlik mesajı veren Binali Yıldırım,referandum ile ilgili rejim değişikliği söylemlerini de eleştirerek "rejim meselesi 1923'de bitmiştir" dedi. 

"Dünya değişse CHP değişmez" diyen Binali Yıldırım, "değişlikle birlikte CHP'nin çalışması gerekecek, gayret göstermesi gerekecek iktidarı sandıkta siz belirleyeceksiniz vekillerin iktidarından asılların iktidarına giden bir yolu siz açıyorsunuz" diye sözlerine ekledi.

"BU MUDUR DİKTATÖRLÜK"

"Başbakan Yıldırım konuşmasında "İki sandık kurulacak cumhurbaşkanını ve hükümeti seçecek diğer sandıktan da vekiller seçilecek bütün yetkiyi veren sizsiniz tek adam dediğiniz sizin seçtiğiniz ülkeyi iki sandık arasında ülkeyi yönetecek olan insandır" diyerek sistemi Bartın'lılara anlattı ve 'bu mudur diktatörlük" diye halka seslendi. 

"GENÇLERİMİZE GÜVENİYORUZ"

Binali Yıldırım, 16 Nisan referandumunda gençliğe verilen öneme de vurgu yaparken, 'gençliğimize güveniyoruz, gençler 15 Temmuz alçak darbe kalkışmasında  ön safta yer aldılar' diye ekledi. 

Seçilme yaşının 18'e indirileceğini de hatırlatan Binali Yıldırım, "gençlere milletin memleketin sorunlarına dahil olup, hizmet etme fırsatı sunuyoruz" dedi. 

14 yıl içinde Bartın'a büyük hizmetler yapıldığını aktaran Binali Yıldırım, eğitim binalarına yapılan yardımları, yatırımları sıralayan Başbakan Yıldırım, Bartın Üniversitesi'nin kurulduğunu ve yurtlar yapıldığını da söyledi. 

Bartın'ın bölgenin parlayan yıldızı haline geleceğini ifade eden Başbakan Yıldırım, yapılacak olan yeni projelerin de hızla tamamlanacağını da ifade etti. 

Mitingteki vatandaşlara seslenen Binali Yıldırım, "16 Nisan'da tek devlet hazır mısınız, tek vatan için hazır mısınız, tek bayrak için hazır mısınız, tek millet için hazır mısınız? diyerek seslendi. 

Binali Yıldırım mitinge katılamadığı için üzüldüğünü söylerken Binali Yıldırım, 'fiziken olmasa da teknolojinin size verdiği imkanla sizinle konuşma fırsatı buldum, kalbim sizinle' diyerek konuştu.

"16 Nisan'a kadar kapı kapı dolaşmaya,getirilen değişikliği anlatmaya var mısınız" diyerek Bartınlılara seslenen Yıldırım, "bu sistem Erdoğan için değil her doğan içindir" diyerek Erdoğan'ın selamlarını ileterek sözlerine son verdi. 

Binali Yıldırım'ın uçağı sis nedeniyle Bartın'a inemedi