BIST 9.465
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.489,48
HABER /  POLİTİKA

Binali Yıldırım: Avrupa değil feriştahı olsa...

Ağrı mitinginde halka hitap eden Başbakan Binali Yıldırım, "Hiç kimse demesin ki, benim arkamda Avrupa var. Avrupa değil feriştahı olsa, hesabını soracağız" dedi.

Abone ol

Başbakan Binali Yıldırım, Ağrı'da referandum mitinginde yaptığı konuşmada, "Bu topraklarda yaşayan herkes, anayasaya, yasalara uyacak. Uymayan, yasaları çiğneyen hiç ama hiç ağlamasın, bedeli neyse ödeyecek. Hiç kimse demesin ki 'Benim arkamda Avrupa var.' Avrupa olmazsa feriştahı olsun, hesabını soracağız. Bizim arkamızda 80 milyon vatan evladı, büyük bir millet var” dedi.

İşte Binali Yıldırım konuşmasından dikkat çeken başlıklar:

"Bu darbeyi tasarlayan,  bu talimatları veren, asker içindeki teröristleri harekete geçiren bizatihi  Pensilvanya'da oturan Feto'dur. Bunları bütün belgeleriyle, delilleriyle tespit  ettik, Amerika'ya Adalet Bakanlığına gönderdik. Hiçbir tereddüdümüz yok. Ancak ne  yazık ki Feto'nun iadesi konusunda Amerika hala ipe un seriyor." dedi.

15 Temmuz'da PKK Kandil'den talimat verdi. "Sakın askerlere saldırmayın". 16 Temmuz sabahı ise millet bunları yerle yeksan edince bir telsiz emri daha geldi "askere saldrımak serbest" Bunaların ikisi ortak çalışıyor

"Bu topraklarda yaşayan herkes, anayasaya, yasalara uyacak. Uymayan, yasaları çiğneyen hiç ama hiç ağlamasın, bedeli neyse ödeyecek. Hiç kimse demesin ki 'Benim arkamda Avrupa var.' Avrupa olmazsa feriştahı olsun, hesabını soracağız. Bizim arkamızda 80 milyon vatan evladı, büyük bir millet var."

15 Temmuz'da bir maske daha düştü, o da bölücü terör örgütü PKK. O gece FETÖ ve PKK'nın aynı olduğunu gördük. 15 Temmuz'da Türkiye için bir dönüm noktasıdır. 15 Temmuz sonrası terör örgütlerinin arkasından kimlerin olduğunu ayna gibi gördük.

Çukur siyaseti yapanlar cevabını aldılar, milletimiz bunlara yüz vermedi. Biz en başından beri Kürt kardeşlerimizle bu terör örgütünü birbirinden ayırdık.

16 NİSAN'DA GÜNEŞ AĞRI'DAN DOĞACAK

Artık darbeler son bulsun, hükümet krizleri bir daha yaşanması Türkiye'nin her tarafında barış, istikrar, huzur olsun.

Dün Edirne'de Türkiye'nin en batısındaydık bugün Ağrı'dayız. Batı'da, Doğu'da, Kuzey'de, Güney'de bizim. Dün ne dediysek bugün de aynısını söylüyoruz. Bizim dilimiz gönül dili, sevgi dili. 16 Nisan'dan sonra sorunlarımız üzerine daha kararlılıkla gideceğiz. Bize saldıranlara diz çöktüreceğiz. Sadece ve sadece ülkemizin büyümesi, huzur bulması için çalışmaya devam edeceğiz. 16 Nisan bir seçim değil, partilere değil, kendimize oy vereceğiz, geleceğimize, çocuklarımızın geleceğine oy vereceğiz. "