BIST 9.080
DOLAR 32,38
EURO 35,01
ALTIN 2.326,03
HABER /  GÜNCEL

Binali Yıldırım açıkladı havaalanı yapılacak 6 il

Bakan Binali Yıldırım, bu yıl içersinde 6 yeni havalimanı yapılacağını açıkladı. Yeni havaalanı yapılaacak 6 il hangisi? Binali Yıldırım o illeri ilan etti.

Abone ol

6 ile yeni havalimanı yapılacak. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım müjdeyi verdi. Şanslı 6 il ise Rize, Kırklareli, Yozgat, Aksaray, Karaman ve Antalya oldu.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, ulaşım alanındaki hedefleri birbiri ardına açıklama devam ediyor.

Mega projelerin hizmete gireceği önümüzdeki dönemde yeni hedefleri hükümetin icracı bakanı Binali Yıldırım açıkladı.

ULAŞIM PROJELERİ

Binalı Yıldırım'ın ağzından 'Türkiye'yi uçuracak ulaşım projeleri' şunlar:

"Ulaştırma sektöründe en önemli mesafelerden birinin kat edildiği havacılık alanında da "havayolu halkın yolu" ilkesiyle hareket etmemizin yararlarını gördük. 2002'de Ankara-İstanbul-İzmir üçgenine sıkışmış, nefes almakta zorlanan sektör, yasal düzenlemeler, yeni yatırımlar ve Türkiye'nin bölgesel ve küresel vizyonuna uygun şekilde oluşturulan yeni stratejilerle büyük bir büyüme gerçekleştirdi. Türkiye, küresel vizyonuna uygun dış hat uçuşlarıyla havacılık sektörümüz dünyanın en hızlı büyüyen havacılık sektörü oldu. Atıl olan havaalanlarımızı tamamen aktif hale getirdik, şu an itibarıyla 55 tane havalimanımızda tarifeli sefer yapılır hale geldi.

RİZE, KIRKLARELİ, YOZGAT, AKSARAY, KARAMAN ANTALYA'YA HAVALİMANI

2016 yılı içinde de 6 yeni havalimanı ile ilgili proje çalışmaları yapacağız. Şu anda planlanan havalimanlarımız Artvin-Rize Havalimanı, Edirne- Kırklareli Havalimanı, Yozgat Havalimanı, Niğde Aksaray Havalimanı, Karaman Havalimanı ve Batı Antalya Havalimanı. Ayrıca mevcut havalimanlarımızda da apron ve terminal yenileme çalışmalarına devam edeceğiz. 2019 yılında da havalimanı sayımızı 63'e yükseltmeyi hedefliyoruz." (Yurt)

OTOYOL VE KÖPRÜ PROJELERİ

Önceki gün TRT Haber'e konuk olan Yıldırım, projelerle ilgili önemli açıklamalarda bulunmuştu. Mega projeler hakkındaki gelişmelerin sorulması üzerine Yıldırım, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Körfez Köprüsü, üçüncü havalimanı, İstanbul-İzmir Otoyolu, İzmit Körfez Geçiş Köprüsü, Avrasya Tüneli projelerinin yapımının devam ettiğini hatırlattı. Yıldırım, "Yavuz Selim mayıs sonunda hazır, yollarıyla birlikte ağustosta hizmete veriyoruz. Rekor sürede yapıldı. Yıl sonu Avrasya Tüneli açılıyor. Körfez Geçişi Köprüsü'nden Gemlik’e kadar olan kısım, İstanbul’dan Gemlik’e, artı köprü mayısta bitiyor, Bursa’ya kadar olan kısım yıl sonunda tamamlanacak. Bursa’dan Manisa’ya kadar olan kısım ise 2017’nin sonunda bitecek. İzmir’den Manisa girişine kadar 22 kilometrelik kısım da yıl sonunda bitmiş olacak" dedi. 

KANAL İSTANBUL İHALESİ YIL SONUNDA

Kanal İstanbul ile ilgili çalışmaları hızlandıracaklarını vurgulayan Yıldırım, hedeflerinin yıl sonu itibarıyla ihalesini yaparak, inşaat çalışmalarına başlamak olduğunu kaydetti.

VERİ DOLAŞIMI TÜRKİYE'YE OLACAK

Siber güvenlik meselesinin önemine işaret eden Yıldırım, bu konuyla ilgili eylem planı olduğunu ve yasal düzeleme yaptıklarını anımsattı. Veri dolaşımının Türkiye’de olması için çalışmalar yapılacağını anlatan Yıldırım, "Veri merkezlerinin kurulmasını teşvik edeceğiz. İnternet değişim noktaları kuracağız, aynen gümrük kapıları gibi. Bunları yaptığımız zaman içerikler bizde olacak" diye konuştu.