BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,90
ALTIN 2.426,33
HABER /  GÜNCEL

Bin yükümlü elektronik kelepçeli!

Ülke genelinde bin hükümlünün elektronik sistemle takip edildiği açıklandı.

Abone ol
Düzce Denetimli Serbestlik Müdürü Cenk Arslan, kentte 5, ülke genelinde ise bin yükümlünün elektronik sistemle takip edildiğini söyledi.
 
Arslan, adliyede düzenlenen elektronik takip sistemi tanıtım toplantısında, denetimli serbestliğin, şüpheli, sanık veya hükümlünün toplum içinde denetim ve takibinin yapıldığı, iyileştirilmesi ve topluma kazandırılması için ihtiyaç duyulan her türlü hizmet, program ve kaynakların sağlandığı alternatif ceza infaz sistemini kapsadığını anladı.
 
Düzce Denetimli Serbestlik Müdürlüğünün 2006 yılından bu yana faaliyetlerine devam ettiğini dile getiren Arslan, şunları kaydetti:
 
"Denetimli serbestlik tedbirleri kapsamında yargılaması devam eden sanıkların tutukluluk yerine yurt dışına çıkış yasağı, belli yerlere belli sürelerde başvurma, silah taşıyamama gibi yükümlülükleri bulunmaktadır. Yargılaması biten yükümlülere kamu yararına ücretsiz çalışma, madde bağımlılığından arındırılmak amacıyla tedavi, bireysel görüşme ve grup çalışmalarına katılma gibi yöntemlerle topluma geri kazandırılması amaçlanmaktadır. Yaklaşık bin 300 yükümlünün, eğitim, iyileştirme, takip ve denetimi halen devam etmektedir."
 
"Teknoloji her geçen gün ilerlemektedir" diyen Arslan, "Biz de takip ve denetimlere yeni sistemlerle devam etmekteyiz. Düzce ilinde 5 yükümlü elektronik izleme yöntemiyle takip edilmeye başlandı. Yükümlülerin, toplum arasında elektronik kelepçe olarak bilinen sistemle takip ve denetimleri yapılacaktır. Ülkemizde bin yükümlünün bu şekilde takip ve denetimi devam etmektedir. Bu sistem sayesinde, konuta gitmeden yükümlünün evde olup olmadığını öğrenebileceğiz" şeklinde konuştu. 
 
Elektronik kelepçeyle izlemenin herhangi bir suç tasnifine tabi olmadığını hatırlatan Arslan, kişinin durumuna ve verilen tedbir kararına göre belirlendiğini kaydetti.