BIST 9.722
DOLAR 32,58
EURO 34,99
ALTIN 2.428,60
HABER /  EKONOMİ

BİMden Zapsu açıklaması

BİM, Erdoğan'ın danışmanı Zapsu'yla ilgili günlerdir sürdürülen tartışmalara açıklık getirdi.

Abone ol

Eryaman'daki operasyonun ardından ortaya çıkartılan Atabeyler çetesiyle yakalanan belgelere ilişkin haberlerde, Başbakan Erdoğan'ın danışmanlarından Cüneyd Zapsu'nun BİM'in sahibi olarak yansıtılması ve mağazının krokilerine de yer verilmesi üzerine, BİM, gazetelere ilan vererek bunun doğru olmadığını kaydetti.

İlanda, Zapsu'nun kuruluş safhasında şirketin hissedarı olduğu ancak 5.5 yıl evvel hisselerini sattığı belirtilerek, "Aslında bu herkesçe bilindiği gibi, Ticaret Sicili ve SPK başta olmak üzere kamuya açık resmi kayıtlarda da alenidir" denildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın danışmanlarından Cüneyd Zapsu'nun isminin Atabeyler çetesiyle yakalanan belgelere ilişkin haberlerde BİM'in sahibi olarak geçmesi ve mağazının krokilerinin de yer alması nedeniyle BİM gazetelere ilan verildi. İlanda, Zapsu'nun şu anda BİM'in hissedarı bile olmadığı kaydedildi.

BİM'in, "Teşekkür ve Açıklama" başlığıyla gazetelere verdiği ilanda, öncelikli olarak Şirket'in satış anlayışı ve çalışmalarına değinilerek, gösterilen ilgi nedeniyle teşekkür edildi.

ZAPSU SAHİBİMİZ DEĞİL HİSSELERİNİ 5.5 YIL EVVEL DEVRETTİ
İlanda, Eryaman'daki operasyonun ardından ortaya çıkartılan Atabeyler çetesine ilişkin haberler ve bu haberlerdeki Başbakan Erdoğan'ın danışmanı Cüneyd Zapsu'nun isminin BİM ile ilişkilendirilmesine yanıt verildi.

Şirketin kuruluş safhasında hissedar olan Cüneyd Zapsu'nun, haberlerde şirketin sahibi gibi gösterilmeye çalışılarak, BİM'e "haksız ithamlarda" bulunulduğu kaydedilen ilanda, "Oysa Sn. Zapsu, 5.5 yıl evvel hisselerini satmıştır.

Şirketimizin yönetiminde ve hissedarları arasında bulunmamaktadır. Aslında bu herkesçe bilindiği gibi, Ticaret Sicil ve SPK başta olmak üzere kamuya açık resmi kayıtlarda da alenidir" denildi.