BIST 9.525
DOLAR 32,61
EURO 34,85
ALTIN 2.513,68
HABER /  EKONOMİ

BİM karlılıkta şahlandı

Perakende sektörünün lider kuruluşlarından BİM, 2008 yılı ikinci çeyreğine ait mali sonuçlarını açıkladı.

Abone ol

BİM’in net satışları, ilk altı ay sonunda, geçen yılın aynı dönemine oranla yaklaşık % 50 artarak 2 milyar YTL’yi geçti. 2008’in ilk yarısında 307 yeni mağaza açan BİM, Türkiye’deki mağaza sayısını da 2041’e çıkartarak, bu alandaki liderliğini korudu.

15 Ağustos 2008, İstanbul. Ciro bakımından Türkiye’nin ikinci, mağaza sayısında ise en büyük perakende kuruluşu BİM’in 2008 yılı ikinci çeyrek mali sonuçları güçlü bir performansı ortaya koydu. Yılın ilk yarısında BİM’in net satışları 2 milyar 25 milyon YTL düzeyine çıktı. Kuruluşun, 2008’in ilk altı ayındaki net kârı ise 67,8 milyon YTL oldu. Böylece BİM, 2007’nin ilk yarısına oranla bu yıl satışlarını % 49,6, net kârını ise % 48,2 oranında artırdı.
Türkiye’de en yaygın mağaza ağına sahip perakende kuruluşu BİM, bu alandaki liderliğini de korudu. BİM 2008’in ilk yarısında 307 yeni mağaza açarak, Türkiye’deki toplam mağaza sayısını 2041’e çıkarttı. Mağaza ağını sürekli genişleten BİM’in mağaza sayısı 14 Ağustos 2008 itibarı ile 2110’a ulaşmış bulunuyor.

BİM mağazalarının performansları da artmaya devam etti. 2007’nin ikinci çeyreğinde faaliyette olan mağazaların 2008’in ikinci çeyreğindeki net satışları % 28 oranında artış gösterdi. BİM’in yürüttüğü operasyonların verimliliğini ve kârlılığını gösteren operasyon kârı ise 2008’in ikinci çeyreğinde 39,7 milyon YTL düzeyine çıktı.

Açıklanan mali sonuçlarla ilgili bir değerlendirme yapan BİM CEO’su Jos Simons, yılın ilk altı ayında son derece güçlü bir performans ortaya koymaktan mutluluk duyduklarını belirtti. Simons şöyle devam etti:

“Bu yıl için büyüme hedeflerimizi gözden geçirmiş ve 2008 sonu itibarı ile kendimize % 40 – 45 büyüme hedefi koymuştuk. İlk altı ayda aldığımız sonuçlar bu hedefimizi aşan doğrultuda ilerlediğimizi ortaya koyuyor. Bunun yanı sıra, bu yıl Haziran ayı sonu itibarı ile 307 yeni mağaza açarak, Türkiye çapında mağaza ağımızı daha da güçlendirdik. Tüketicilere, müşterilerimize yakın olmaya ve onlara yüksek kaliteyi uygun fiyatlarla sunmaya devam edeceğiz.”

BİM Operasyon Komitesi Üyesi ve Finansman Direktörü Haluk Dortluoğlu ise şunları söyledi:

“BİM başarılı performansını ve büyümesini sürdürüyor. İkinci çeyrekte net satışlarımızda ve gelirlerimizde güçlü sonuçlar elde ettik. Bu sonuçlar, kârlı büyümemizi sürdürerek, mali hedeflerimize ulaşacağımızı gösteriyor.”

Fas’ta mağaza açma çalışmaları hızla ilerliyor

Türkiye’de başarıyla hayata geçen ve yüksek kalitede temel tüketim ürünlerinin en uygun fiyatla tüketiciye sunulmasını sağlayan perakende modelini Fas’a taşımayı planlayan BİM bu yöndeki çalışmalarını hızlandırdı. İlk kez yurtdışına yatırım yapmaya hazırlanan BİM Fas’taki faaliyetlerini yürütmek üzere bu ülkede bir şirket kurdu. İnsan kaynakları araştırma çalışmalarını başlatan BİM Fas’taki ilk mağazasını yıl sonunda açmayı planlıyor.